Hjem » Bergen »  Trenger du hjelp mot hårtap?

Trenger du hjelp mot hårtap?

Mange unge menn synes det er vanskelig å søke om hjelp ved hårtap. Det vil hårspesialistene hos Apollo Hårsenter gjøre noe med.

Å miste håret kan for mange gå ut over livskvalitet og selvfølelse. Man unngår situasjoner der hårtapet vil synes, eller man gjør ulike ting for å skjule hårtapet, slik som å gå med caps. Å miste håret i ung alder kan være ekstra vanskelig. 
– Det går jo på psyken. Dette er noe vi ser daglig, og særlig hos unge menn, forteller Tor Verner Meyer ved Apollo Hårsenter, også kjent som Tops Apollo Senter.

Fortsatt flest kvinner

Sykdom, stress, perioder med lite søvn, arvelige egenskaper eller naturlig håravfall. Årsaken til at man mister håret kan være så mangt. Apollo Hårsenter tilbyr ulike typer hårerstatninger til kvinner, menn, barn og ungdom som opplever hårtap, og hjelper deg med å finne akkurat den løsningen og behandlingen som passer deg, enten hårtapet er midlertidig eller permanent. Apollo Hårsenter tilbyr alt fra hårdeler og parykk til trikologi, som er en behandling av hodebunnen, og kosmetiske produkter. Tor Verner forteller at det er flest kvinner som kommer til dem for å få hjelp, men tror det også er mange menn som ønsker å prøve hårerstatning. 

Naturlig look

– Jeg tror nok det fortsatt sitter langt inne hos unge menn, dette med å kjenne på at man er litt forfengelig. Men man trenger ikke å være noen fashionista for å velge hårerstatning, sier Tor Verner. 
Han forteller om mange kunder som sier de har fått et helt nytt liv etter at de begynte med hårerstatning, og understreker at hårerstatningene deres gir et naturlig resultat. Tupeenes tid er definitivt forbi. Nå er det hårdeler som gjelder. 
– Det er hårdeler det går mest av.
En hårdel er laget av ekte hår, der tykkelse, farge og kvalitet er valgt ut for å passe ditt naturlige hår best mulig. Ved hjelp av ulike festemetoder integreres hårdelen med ditt eget hår. En hårdel kan lages i alle fasonger og størrelser, du kan få en hårdel som matcher ditt naturlige hår, du kan velge en annen fargenyanse, legge inn stripeeffekter eller justere gråprosenten. Mulighetene er mange.
– Det er jo en frisyre vi lager. Kundene sitter ofte hjemme og googler frisyrer, og kommer hit med bilder av frisyrer de liker, sier Tor Verner.
Han poengterer at en hårdel ikke er en permanent løsning man er nødt til å fortsette med resten av livet.
– Men vi ser at de fleste velger å fortsette. Man venner seg fort til hårdelen, sier han.

Norsk donorhår

Både hårdelene og parykkene som lages hos Apollo Hårsenter er laget av norsk donorhår. Dette er hår som passer kundene bedre enn det asiatiske håret man tidligere brukte i hårerstatninger. Tor Verner forklarer at prosessen med å skreddersy en hårdel eller en parykk er tidkrevende, da håret blir sendt til en fabrikk i Kina der det blir knyttet for hånd i bunnmaterialet. 
– På en parykk kan man fort bruke 50 timer, og på en hårdel cirka 40 timer. Deretter kommer håret tilbake hit og blir klippet og tilpasset kunden. Ventetiden til vi får håret tilbake fra fabrikken er på tre til fire måneder, sier han, og legger til at det er et stort behov for donorhår. Til enn parykk trengs det 350 gram hår. Dette krever ofte tre donorer med langt hår. Det er også stor etterspørsel fra unge jenter etter langt hår. 
– Man kan donere hår hos frisør eller man kan klippe seg selv hjemme hvis man vil. Alle kan donere hår, så lenge håret er friskt og fint og minimum 25 centimeter langt, sier han.

Føler seg yngre

Hårspesialistene hos Apollo Hårsenter i Bergen har alle bakgrunn fra frisøryrket. I tillegg gjennomfører de kurs to ganger i året for å holde seg oppdatert i faget. Å hjelpe folk til å få et bedre liv med mer hår på hodet er en givende jobb, synes de. Kundene ser resultatet med en gang, og mange forteller at de føler seg litt yngre etter at de fikk hårerstatningen.
– Vi blir jo godt kjent med kundene, og dette med hår betyr nok mer enn man tror, avslutter Tor Verner.

FAKTA: Ditt lokale Apollo Hårsenter

Adresse: Kong Oscarsgt. 45, Inngang B/C 2. etg, 5017 Bergen
Telefon: 55 32 67 40
E-post: bergen@apollohair.no
Webside: apollohair.no
Facebook: facebook.com/apolloharsenter

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Werner Anderson