Hjem » Oslo » Mat & drikke » Trendy kafé-oase midt på Eger

Trendy kafé-oase midt på Eger

Eger Café, bar og lounge byr på avslappet energi og trendy smaksopplevelser midt i en travel bykjerne.
Eger Cafe2

Rolige toner fra Cafe del Mar spiller i bakgrunnen, rundt bordene drikkes det kaffe og på kjøkkenet tilberedes ferske sandwicher og «raw-food».
–Mange kafeer er veldig hektiske. Her er vi opptatt av at kundene våre skal kunne koble av, forteller Bernard Bøhmer. Han er innehaver og daglig leder på Eger Café, Bar og Lounge, og jobbet et halvt år før kafeen åpnet, med å utvikle konseptet.
–Jeg ønsket å skape en kafé med trendy utvalg, midt i en trygg atmosfære, sier Bøhmer.

Eger Cafe1

Trendy og urbant

Med kombinasjoner av mørkt tre, dempet- og retroinspirert tapet, myke sittelounger og meditativ musikk har Bernard Bøhmer skapt et fristed.
–Vi har et urbant og kjøpesterkt klientell som er interessert i det vi kan tilby. På dagtid er det stor pågang av lunsjkunder, på kveldstid er det flere som spiser tapas eller nyter et glass vin med gode kollegaer og venner.

Eger Cafe4

Prisvennlige menyer

Til tross for at Eger Café, Bar og Lounge ligner en eksklusiv oase midt i det trendy kjøpesenteret på Egertorget, er prisene svært overkommelige.
–Vi har et bredt utvalg av vin til hyggelige priser, forteller Bøhmer. Han tror dagens kunder er opptatt av at kafeer ikke er for grådige i prissetting. Det passer dessuten ikke inn i konseptet.
–Hver torsdag har vi reduserte priser på vinmenyer og på fredager har vi en prisvennlig afterwork, sier Bøhmer.

Byr på opplevelser

Rett innenfor inngangsdøren tar en besøkende en bok ned fra bokhyllen og begynner å bla.  Han er ikke alene om å sitte og lese på kafeen, i lyset fra de tente flammene i den åpne peisen.
Opplevelser er viktig for kafe-innehaveren, som også jobber med coaching og psykoterapi. Han håper kafeen vil være et sted der kunder også kan hente inspirasjon. Hver søndag arrangeres blant annet egne lukkede arrangementer og workshops, med alt fra meditasjon i hverdagen til zen-coaching.
I tillegg har Eger Cafe, Bar og Lounges egne vinklubb nylig passert 50 medlemmer. Vinklubben møtes to ganger i måneden i kafeens lokaler, for en opplevelsesreise inn i vinverden.
–Vi har hatt en franskmann og en italiensk kvinne her, begge eksperter på sine felt, sier Bøhmer. Han forteller at de har tatt dem med på en reise inn i vinens verden, helt fra grobunn og jorden, til de fruktige druene. Det ligger mye lidenskap bak god mat og vin.

Eger Cafe3

Sunn og særegen meny

Ved siden av en variert tapasmeny tilbyr kafeen varme sandwicher med speltbrød, raw-food, ferske juicer og salater med hjemmelagete dressinger.
–Det er mange som spør og er nysgjerrige på raw-food, forteller Bøhmer. Raw-food er mat som ikke er varmebehandlet over 40 grader.
–Og raw-food kakene, ja, de er rett og slett helt rå, smiler kaféeieren. Som legger til at kroppen sier,«ja» når man spiser de.
Raw-food kakene er nemlig frie for sukker, mel og tilsetningsstoffer. De er rett og slett sunne!
–Jeg synes det er viktig å være oppdatert på trender innen mat og livsstil når man driver kafé, avslutter Bøhmer, han må tilbake til kundene sine.

Eger Café, Bar og Lounge holder åpent alle hverdager til kl.00.30, og ved lukkede arrangementer frem til kl. 03 om ønskelig.

Tekst: Eline Hvamstad  Foto: Stian Broch