Hjem » Bergen »  Tredje generasjon Touareg

Tredje generasjon Touareg

Volkswagens flaggskip Touareg hadde verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Beijing. Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell fullspekket med innovativ teknologi. Nye Touareg kommer til Norge i sommer.

Den nye Touareg er neste milepæl i Volkswagens største modelloffensiv noensinne. Touareg er Volkswagens største modell og den får en uttrykksfull design, dynamiske kjøreegenskaper og blir full av innovative nyheter. Kina, Europa og Russland er de viktigste markedene for Touareg. Volkswagen har solgt rundt 1 million av de to første generasjonene av Touareg.
Det er Volkswagen design, ledet av Klaus Bischoff, som står bak den nye Touareg.
–Vi fikk muligheten til å implementere vår ideelle visjon av en stor, eksklusiv SUV fra Volkswagen, en svært moderne og elegant SUV som utstråler kvalitet og som klart viser at den er merkets flaggskip, forteller Klaus Bischoff.
En rekke innovative førerassistentsystemer sørger for maksimal sikkerhet og komfort. Touareg vil bli lansert med et av de største infotainmentsystemene i sin klasse, som får navnet «Innovision Cockpit». Infotainmentsystemet sørger for at bilen alltid er tilkoblet.

Nye dimensjoner og redusert vekt

Nye Touareg produseres på MLB plattformen til Volkswagen og er litt videre, litt lavere og litt lenger enn forgjengeren. Endringene har en positiv effekt både på ytre dimensjoner og innvendig plass. Bilen er over 100 kg lettere på grunn av ny miks av aluminium (48%) og stål (52%). Nye Touareg kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn.

Premiere for «Innovision Cockpit»

Det er første gang Volkswagen bruker den fullt ut digitaliserte «Innovision Cockpit» i nye Touareg. De digitale instrumentene Digital Cockpit (12 tommer) og Discover Premium (15 tommer) former sammen en digital skjerm, hvor det knapt er behov for brytere. Systemet tilrettelegger for høy grad av personlige innstillinger og er svært enkelt å betjene med håndbevegelsesstyring. Skjermen på 15 tommer (1,920x1,020 piksler) har de fleste betjeninger via selve skjermen, inkludert styring av aircondition, setevarmer og eventuelt massasjeseter. Mobiltelefoner kan lades via induktiv lading og App Connect gjør det enkelt å koble til smarttelefoner for brukervennlighet og sikkerhet. Touareg er som en smarttelefon som kan brukerinnstilles til å bli sjåførens egen Touareg. Touareg tilbys også med Dynaudio lydsystem som ekstrautstyr, med 730 watts forsterker, som er spesiallaget for nye Touareg.

Nye assistanse,fører- og komfortsystem

Nye Touareg lanseres med det største utvalget av assistanse, fører- og komfortsystemer som noensinne er integrert i en Volkswagen. Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via termisk kamera. Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres.
«Roadwork Lane Assist» bidrar til halvautomatisert kjøring i opptil 60 km/t, både ved å holde fil, samt akselerasjon og bremsing opp til 60 km/t. «Front Cross Traffic Assist» varsler om eventuell trafikk foran Touareg.
«I.Q. Light» – LED matrix frontlykter (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) lyser på eventuelle personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Informasjon kommer opp i head-up display som kommer opp rett på frontruten. Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før. Nye Touareg er en av verdens sikreste og mest komfortable biler.

FAKTA: Møller Bil Volkswagen i Bergen

Dersom du ønsker å se nærmere på Volkswagen sine nye modeller kan du ta turen innom en av Møller Bil avdelingene i Bergen og omegn.

Møller Bil Nesttun
• Adresse: Sanddalsveien 1, 5221 NESTTUN
• Web: www.bergen-nesttun.volkswagen.no
• Tlf: 24031600
• Epost: nesttun@moller.no
• Facebook: facebook.com/mollerbilnesttun

Møller Bil Drotningsvik
• Adresse: Janaflaten 20, 5179 Godvik
• Web: ww.bergen-drotningsvik.volkswagen.no
• Tlf: 24 03 14 00
• E-post: drotningsvik@moller.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbildrotningsvik

Møller Bil Åsane
• Adresse: Litleåsvegen 59, 5132 Nyborg
• Web: www.bergen-asane.volkswagen.no
• Tlf: 24 03 50 00
• E-post: asane@moller.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbilasane

 

Følg IN magasinet på Facebook