Hjem » Bergen »  To strømpedamer i byen

To strømpedamer i byen

Etter at hun hadde jobbet halve livet med strømper ble det etter hvert mange som kalte Karen Moe «strømpedamen». Og hva var vel mer naturlig enn at nettopp dette ble navnet da hun åpnet dørene til sin egen butikk i 2012? Siden da har Strømpedamen med et bredt utvalg strømper, bodyer, topper og hold-in produkter blitt et godt etablert navn og i november ble konseptet utvidet med en ny avdeling i Markeveien. Så nå har Bergen altså fått to strømpedamer!

Den første Strømpedamen åpnet dørene i oktober 2012. Den eksklusive spesialbutikken har rød løper utenfor og ligger sentralt i Jon Smørs gate, vis-à-vis Illums og like ved Colonialen. Dette er et spennende handelsområde som virkelig har blomstret de siste årene med en rekke spesialforretninger i Strandgaten.
Etter å ha holdt til her i syv år er Strømpe-damen et godt etablert navn med mange faste kunder som tar turen innom for å handle kvalitetsstrømper. Butikken har dessuten byens absolutt største utvalg i hold-in produkter, i tillegg til undertrøyer, bodyer og topper. Med andre ord alt du trenger av tilbehør til både hverdags og fest. Strømpedamen frister med kvalitetsmerker som Wolford, Falke, Oscalito, Oroblu, Calvin Klein, Tif-Tiffy og norske Vera & William. Dette er merker man ikke finner hos kjedebutikkene. 
– Med så mange års erfaring med disse kvalitetsmerkene så har jeg den kunnskapen jeg trenger til å forstå kundene. Vi baserer oss på god service, men vi er ærlige. Vi er her for å hjelpe kundene med å gjøre gode valg. Personlig service og god kompetanse er vår styrke, forteller Karen.

Ny avdeling i Markeveien

På bare noen få år har Strømpedamen nærmest blitt en institusjon blant bergens-damene. Her vet de at de finner alt de trenger til tilbehør uansett anledning. Det eneste problemet var at det kunne bli litt langt å dra helt bort til området ved Strandgaten når man bare var ute på en rask handlerunde i lunsjpausen eller skulle ha nye strømper på vei hjem fra jobb. Og det var nok mange som gledet seg over nyheten om at Strømpedamen skulle åpne en ny avdeling i samme konsept.
Den andre avdelingen, Strømpedamen II, åpnet dørene i november i fjor. Den ligger sentralt plassert i Markeveien 4a, mellom utgangen fra KlosterGarasjen og Hotel Bristol. 
– Mange oppholder seg mest i området rundt Torgallmenningen og Bystasjonen, og for de ble det vel langt å skulle dra helt hit. Samtidig følte jeg at butikken blomstret og var så godt etablert i området den ligger at jeg ikke hadde lyst å flytte den. Løsningen ble min nye forretningspartner Varsik Davitian. Vi har kjent hverandre lenge og hun har jobbet med strømper tidligere. Vi hadde lenge hatt en plan om å jobbe sammen og da dette lokalet dukket opp bestemte vi oss for å ta sjansen på å åpne en ny avdeling, Strømpedamen II, sier hun med et smil.

Ekspertise og stort utvalg

Begge de to strømpedamene har lang erfaring med strømper og de to avdelingene byr på mye av den samme ekspertisen og ikke minst det samme brede utvalget. Selv om både banken og andre trodde på ideen deres legger ikke Karen skjul på at de likevel var spente på om det var rom for to strømpedamer i byen. 
– Det har gått over all forventning siden åpningen av den nye avdelingen i november. Mens jeg har beholdt alle mine faste kunder så har hun fått nye kunder. Det er tydelig at mange har et veldig lokalt handlemønster og handler mest i området der de bor eller jobber.
Dermed kan Bergen nå skryte av å ha to strømpedamer. I begge butikkene er det rom får både det fornuftige og det litt mer festlige. Butikkene er nemlig delt opp slik at du finner de varme, myke og gode produktene i naturfibre med gode passformer i en del, mens den andre delen er forbeholdt de mer eksklusive produktene som passer perfekt under selskapsantrekket. 
– Det største utvalget er i strømpebukser. I tillegg har vi stayups for de som ikke trives i strømpebukser eller som synes det er penere med stayups under klær. Stayups er dessuten veldig behagelig nå om sommeren når mange synes det blir for varmt med strømpebukser.
Hos de to strømpedamene finner du i det hele tatt alt du drømmer om av tilbehør. 
– Utvalget av tilbehør inni og under klær som vi har her er maksimalt, vi har alt og har vi det ikke så fikser vi det, avslutter Karen og ønsker alle hjertelig velkommen til de to butikkene i Jon Smørs gate og i Markeveien!
For å få de siste nyhetene eller om du bare søker insirasjon følg Strømpedamen på Facebook og Instagram!

FAKTA: Strømpedamen Bergen

• 2 avdelinger: Jon Smørs gate 2 & Markeveien 4A
• Telefon: 922 23 517
• Facebook: facebook.com/Strompedamen
• Instagram: instagram.com/strompedamen

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Strømpedamen
 

Følg IN magasinet på Facebook