Hjem » Stavanger »  These shoes are made for walking

These shoes are made for walking

Ekte håndverk. Og ikke minst bærekraft. Byens Skomaker blir ved sin lest, men selger også klassiske kvalitetssko. Velkommen inn.

Midt i hjertet av sentrum, i brosteinsbelagte Søregaten 16, ligger Byens Skomaker. Her har teamet, ekteparet Kjetil og Monica Bertelsen, funnet seg godt til rette.

Erfaren skomaker

Kjetil og Monica «ramlet» på hvert sitt vis tilfeldig inn i skobransjen. Først ute var Kjetil. Han begynte i lære som tømrer, men endte opp som en erfaren skomaker, og har siden 1988 jobbet med virket. Dagene går med til reparasjoner, flikking og liming av sko, men også fiksing av skinnjakker og belter. I tillegg tilbyr skomakeren kopiering av nøkler. 

Etterspurte kvalitetssko

Butikkvirksomheten er det i hovedsak Monica som tar seg av; 
– Mange skomakerkunder, spesielt menn, etterlyste sko av høy kvalitet. De spurte gjentatte ganger om ikke vi – som hadde greie på sko - også kunne selge sko? forteller hun. 
Og da Kjetil fikk en (midlertidig) øyeskade i 2014, gikk Monica, som selv hadde lang erfaring innen salg og ledelse, med på å jobbe i bedriften. De tok inn kvalitetsmerker som engelske Barker og amerikanske Red Wing. Gikk fra å være kun skomaker til også å være butikk.

En opptur

Resultatet av det utvidede tilbudet har så langt vist seg å være positivt for Byens Skomaker; 
– Responsen har vært enorm, det er fantastisk gøy, sier Monica. 
– Folk er nysgjerrige på ekte kvalitet, og villige til å betale for det. Særlig når skoene varer i mange år.

Lang levetid

Sko får dessuten lang levetid med riktig pleie. 
– Mange kunder er bevisste, og benytter seg jevnlig av skomakertjenestene våre. Endel får flikket skoene sine, blant annet. Noen husker å impregnere dem. Men nordmenn generelt har en dårlig kultur for å pusse sko. Jeg tror ikke det nødvendigvis er latskap, men kanskje usikkerhet på produktene? Kom gjerne innom for råd, og vi pusser gjerne skoene dine hvis du ønsker det. Vi er en servicebedrift, smiler Monica.

FAKTA: Byens Skomaker

Adresse: Søregaten 16, Stavanger
Web: byensskomaker.no
Tlf: 952 54 991
Epost: post@byensskomaker.no
Facbook: facebook.com/byensskomaker
Instagram: instagram.com/byensskomaker

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Lizette Bertelsen

Følg IN magasinet på Facebook