Hjem » Bergen »  Ta huden på alvor!

Ta huden på alvor!

– Ved Plastikkirurg1 er vi opptatt av at hudbehandling er en integrert del av vår pasientbehandling. Kirurgiske inngrep gjør ikke noe med hudkvaliteten, og derfor vil alle pasienter som skal til ansiktskirurgi hos oss få veiledning i hudforbedrende behandling. Likeledes kan hudprodukter og enkle behandlinger utrette mye, men av og til må kirurgi til for å oppnå det optimale resultatet, forteller Wenche Instebø.

Wenche Instebø er utdannet hudpleier og sykepleier og har 30 års fartstid innen medisinsk hudpleie. Hun har arbeidet tett med dr Ørner i 20 år og med dr Busch i 12 år. De er vant til å arbeide i team. Wenche har erfaring med peelinger/laserbehandlinger og injeksjonsbehandlinger, samt i oppfølging av operasjonspasientene. Hun vet hva som må til av hudbehandling for å oppnå det beste resultatet etter ansiktskirurgi, fettsuging og bukplastikker. 
Daglig hudpleie som rens og skrubb skal ikke undervurderes. I de fleste tilfeller trengs det imidlertid sterkere midler for å bevare hudens spenst og regulere hudens talgproduksjon. 
– Målet er å skape et friskt og yngre utseende uten at ansiktet mister sin individualitet, sier Wenche.
Allerede fra 30-årsalderen går cellefornyelsen tregere, og hudtonen blir mer ujevn. Vi trenger da produkter med mer aktive ingredienser for at huden skal bli myk, fuktig og fast samt oppnå en jevnere hudtone. Kremene i vårt hudprogram er fra ZO Skin Health, og vi anbefaler ofte Vitamin A. Vitamin A er det virkestoffet som har den best dokumenterte hudforyngende effekten.
– I mange tilfeller anbefales det bruk av produkter med vitamin A og påfølgende kjemisk peel, sier Wenche Instebø. 

Dette stimulerer collagenet og skaper en sunn, frisk og elastisk hud. Etter en slik behandling skal du holde deg unna sol. Derfor er høst/vinter en ekstra gunstig tid å utføre dette på. 
Kjemiske peelinger finnes i flere former og styrkegrader. Denne behandlingen må utføres på klinikk av kvalifisert ekspertise. Ved Plastikkirurg1 utføres de mest dyptvirkende peelingene mens pasienten er bedøvet med både lege og sykepleier tilstede. Et slikt teamarbeid skaper trygghet og gir et komplett behandlingstilbud for den enkelte pasient.
I tillegg til spesifikke behandlinger tilbyr Plastikkirurg1 også kremer og preparater skreddersydde for ulike hudproblemer. Ikke bare for å behandle rynker, men også for å redusere acne, arr og andre former for ujevnheter. Dette er kvalitetsprodukter du ikke finner i hvilket som helst parfymeri. Produktene regnes som medisinsk hudpleie og krever veiledning - også med tanke på hvordan de skal brukes hjemme. 
– Vi har et nært forhold til hver enkelt pasient og sørger for at alle får den hjelpen de trenger. 
Foruten medisinsk hudpleie utfører Wenche Instebø også alle former injeksjonsbehandlinger, både med fillers og toxiner. Utviklingen på dette feltet har vært stor. Injeksjoner, for mange kjent som Botox, medfører ikke lenger et ansikt uten mimikk. Snarere er resultatet diskré og naturlig. Fillers, som Restylane, brukes til mye annet enn å forstørre leppene. De benyttes like gjerne til å gjenopprette volumet i ansiktet ved aldersforandringer. Mulighetene er mange; behovene likeså. 
– Vi skal gjøre vårt beste for at vi sammen finner den beste løsning på ditt problem slik at du blir både fornøyd og til slutt blir den beste utgaven av deg selv, avslutter Wenche.

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: www.plastikkirurg1.no
• Instagram: www.instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: www.facebook.com/plastikkirurg1
• Hos Plastikkirurg1 er det et mål at resultatet av behandlingen skal oppfylle dine forventninger. De ønsker, sammen med deg, å skreddersy et behandlingsforløp med utgangspunkt i dine forventninger. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Plastikkirurgi 1

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK