Hjem » Bergen »  Steinhuset med det store hjertet

Steinhuset med det store hjertet

Etter flere år i Bergen sentrum har Ellen Kristine Kraakenes tatt med seg brudesalongen sin til en praktvilla i naturskjønne omgivelser på Knarrevik.

– Dette skal være huset for alle, helt uavhengig av hvilken person du er, hva slags bryllup vil ha og hvilken kjole du svermer for. Hos oss skal hver jente få lov til å dyrke seg selv og drømmene, sier Ellen Kristine Kraakenes, som eier og driver Belle Amie Brudesalong AS.
Den entusiastiske kjole-eksperten har akkurat fått pakket seg ut av butikklokalene i Domkirkegaten når vi møter henne i den over hundre år gamle villaen i naturstein, som er lokalisert midt i Langbakken på Knarrevik.
– Jeg har en god stund kjent på at jeg ville ta salongen nærmere naturen, og kjente en dragning til mine egne røtter her på Sotra. Da jeg for vel ett år siden var på rekognoseringstur i området, var det kjærlighet ved første blikk, forteller Kraakenes lettere opprømt.

Fant perlen på hjemmebane

Det er ingen tvil at hun har funnet liten perle av et hus på Lillesotra, med utsikt både mot sjø og skog. Huset er tegnet av ingen ringere enn Einar Oscar Schou, arkitekten bak Den Nationale Scene og flere særegne jugendbygg i Bergen.
Selv hevder hun at huset sang direkte til henne. Det var ingen tvil; det bare måtte bli de to. Ellen tok kontakt med eierne, Norwegian Talc, som var positiv til forespørselen. For ett år siden ble leiekontrakten signert, og arbeidet med å renovere det gamle huset innvendig kunne starte.
Steinhuset, som bygget kalles på folkemunne, hadde stått tomt i flere år, og forfallet hadde begynt å gjøre seg gjeldende. På forsommeren gikk et titalls håndverkerne i gang med å sette huset i stand, og når vi er på besøk er det kun flikking og små detaljer som gjenstår før Ellen og hennes gode hjelpere kan sette sitt preg på de mange rommene. For her er nemlig ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Ellen tar oss med på en guidet tur gjennom huset. Vi smyger oss forbi et par trøer, en stabel av flytteesker og stativ på stativ med lekre brudekjoler, og etter hvert står vi i selve husets hjerte - kjøkkenet og den tilstøtende stuen, der maleren legger hånd på verket.

Inspirasjonsrom for alle

– Her ønsker vi alle - og da mener jeg alle - hjertelig velkommen til en prat om den store begivenheten i livet. Her kan vi diskutere ønsker og muligheter, før vi tar turen innom ett eller flere av de tre inspirasjonsrommene våre, forteller Ellen som har kledd opp bruder i en god manns… ehh eller kanskje mer korrekt kvinnealder.
Hun var akkurat fylt 18 år da moren etablerte brudesalong i familiens kjeller på Foldnes. Hun hjalp moren i butikken, som etterhvert flyttes til Hjelteryggen senter. I 2003 overtok Ellen salongen, som har hatt tilhold midt i Bergen sentrum de siste seks årene. Helt til nå.

Tar de norske røttene tilbake

Ellen er opptatt av å ta de norske røttene og hun medgir at de nordiske gudinnene ikke har vært helt fraværende da ville lage tre inspirasjonsrom i husets to etasjer. De har henholdsvis fått navnene Nordsjø, Nordlys og Nordstjernen - og har alle en stemning og atmosfære som har rot i det norske og nordiske.
– De tre rommene har hver sin stil og, og mening og håpet er at alle skal finne minst ett rom de føler at drømmen deres kan bli virkelighet, håper Ellen.
Vi vandrer videre og går forbi Fashion-rommet, der varene pakkes ut, og bringes til rett sted, før vi svipper innom rommet der kjolene tilpasses og justeres. Etter å ha passert Ellens studio, er vi en kjapp tur innom systuen, der salongens skredder utfolder seg, før vi ender opp strykerommet, der kjolene klargjøres og lagres før de skal overleveres.
– Jeg ble egentlig ganske inspirert av bibelsitatet « I min Fars hus er det mange rom …», da jeg skulle planlegge utformingen av rommene. Her er det jo også mange rom, og vi tar mål av oss å ha et rom for alle, påpeker Ellen, som nå kan ønske vordende bruder velkommen til en nesten 700 kvadratmeter stor villa.
Ellen synes det er stor stas å få være med på den fantastiske reisen det er å finne den riktige kjolen til hver enkelt.

Får enda mer plass

Belle Amie er landets største brudesalong, og med mer enda mer boltreplass enn i det i Bergen sentrum, legger Ellen og hennes gode hjelpere opp til både kurs, foredrag, kundekvelder og åpent hus-arrangementer. Noen aktuelle tema denne høsten er blomsterbinding, fotografering, livsglede og designer-events.
– Å velge brudekjole er et av de mest følelsesmessige kjøpene en kvinne gjøre i livet sitt. Og det er mange muligheter og valg du må ta stillingen til. Vår oppgave er både å skape trygghet og inspirere. Og vi skal bistå hver enkelt brud på beste måte og på hele reisen fram til den perfekte kjolen, og den skal du føle synger til deg, sier hun og kan se at dette er ektefølt og inderlig ment.
Salongeieren er rask med å minne om at månedene fremover bør brukes godt av jenter som skal stå brud til neste sommer.

Tidkrevende prosess

– Vi regner en leveringstid på 6-8 måneder fra man starter prosessen. Det betyr at mye må være bestemt før juletider, understreker Ellen Kristine Kraakenes, som nå gleder seg til å gå inn i en ny fase med Belle Amie.
– Med dette flotte huset har jeg selv opplevd det rørende og fantastiske øyeblikk det er å oppleve at en drøm blir til virkelighet, skritt for skritt. Den følelsen håper jeg vi kan bidra til at sommerens bruder også vil kjenne på når de kommer hit.
 

Fakta Belle Amie

Adresse: Langebakken, 5355 Knarrevik.  Steinhuset under Sotrabroen.
Web: belleamie.no
Epost: post@belleamie.no

Tekst & foto: Geir Dahle

 

Følg IN magasinet på Facebook