Sommerens heteste grilltips

Hva er vel hyggeligere enn å samles med gode venner rundt grillen? Ute i friluft smaker maten ekstra godt, og selv om det regner kan du enkelt erstatte grillen med stekeovn eller panne. Mange griller selv om det ikke er varmt i været også, sier ferskvarekonsulent Liv Tuva hos meny. Hun forteller at mange av kundene deres er nysgjerrige og gjerne vil prøve noe nytt. Meny ønsker å gi kundene frihet til å velge, enten de foretrekker tradisjonelt eller nye ting. Alle Meny-butikker tilbyr smaksprøver året rundt, så det er mulig å smake før man prøver selv.

Grilltid hos Meny
Det geniale med grillmat er at man kan lage flere ting samtidig, slik at alle kan få det de liker best. Enten man foretrekker en saftig entrecote eller grillspyd med kylling og grønnsaker – eller noe helt superenkelt som grillpølser eller hamburgere. Hos Meny får du alt du trenger for et vellykket grillmåltid. Ikke bare finner du et stort utvalg av de beste råvarer av kjøtt, kylling og sjømat som passer perfekt på grillen. Her får du også ferdig marinert kjøtt, samt alt du trenger av tilbehør. Fra uke 17 til og med uke 34 er det grilltid i alle Meny-butikkene. I ferskvaredisken hos Meny finner du ett stort og variert utvalg av grillprodukter – hele sommeren igjennom.

Komplette måltidsløsninger
– Vi ønsker å tilby kundene våre komplette måltidsløsninger, forteller ferskvarekonsulenten, og opplyser hva du kan finne i Meny-butikken denne sommeren: I grillsortimentet finner du smakfull grillmat som: marinert svin, nakkekotelett uten ben, fylt svinekotelett (med ost og skinke), grillribbe av svin, marinert svinemedaljong med bacon, indrefilet av svin med spekeskinke surret rundt, ”lollypops” av svin og storfe, ekte amerikansk hamburger, baconbiff, laksefilet fylt med kryddersmør, samt fylt lakserullade. Alt sammen klart til grilling. Meny har også ti faste sommervarer. Her finner du sommerkoteletter og et stort utvalg av ferdig marinerte varer som spareribs, kyllingfilet, lammekoteletter, lammestek i skiver, grillspyd med kalkunfilet, steinbitfilet, laksefilet samt potetbåter og maiskolber – som også er ferdig marinert. De fleste Menybutikkene produserer dessuten en del tilbehør som ”husets tzatziki”, gresk salat, grillsauser, kryddersmør og annet snadder.
Hos Meny finner du selvsagt også ferdige marinader som du bare kan legge kjøttet i, eller oppskrifter på marinader som du selv kan lage.

Gode råd og tips
I tillegg får du mange generelle råd og tips om grilling og grillmat. Både butikksjefen og alle de ansatte i ferskvaredisken har fått grillkurs og kan svare dersom du har spørsmål eller trenger råd om grilling.
I begynnelsen av grillsesongen har Meny grilldag utenfor alle butikkene.
– Denne dagen grilles det et utvalg av årets grill-sortiment som vi serverer gratis til våre kjære kunder. Da får de en smakebit av det vi kan tilby ut over sommeren. Vi ser at kundeantallet stiger når vi får grillvarene i butikkene, og det er tydelig at mange foretrekker oss når de skal kose seg foran grillen, sier Liv Tuva. Fruktavdelinger har gjort det enkelt for kundene å nyte saftig frukt på en enkel måte. Butikkene tilbyr ferdig kuttet frukt på brett som er enkel å ta med til en gunstig pris. Du finner også ferdig kuttede grønnsaker med dipp, samt grill-grønnsaker til å legge rett på grillen. Et grilltips fra Meny; Ha alltid god tid når du skal grille. Er familien svært sulten, hvorfor ikke prøve noen spennende “lollypops” på spyd (marinert kjøttfarse med panering med smak av paprika og løk på spyd) i stedet for den tradisjonelle ventepølsen. Stek kjøttet på middels varme, gjerne indirekte varme (ikke grill direkte over grillkullet, men ved siden av) og la kjøttet få hvile litt før du skjærer i det. Når du kjøper kjøtt som er marinert, kan et godt tips være å skrape av marinaden før du legger den på grillen, og helt på slutten av steketiden smøre det på igjen. Da slipper du at oljen i marinaden flammer opp i tide og utide – og at krydderet i marinaden blir brent. Du oppnår dessuten et mer smakfullt kjøttstykke – uten brent smak. Og det enkleste av alt: det er ingen kunst å grille. Det klarer alle, det er bare å ta seg god tid, nyte stunden og det gode måltidet. Bon apetit!
Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Mediateam