Hjem » Oslo » Mat & drikke » Som et kinderegg

Som et kinderegg

Hos Myrens Kjøkken kan du kose deg med mat på dagen og fest på natta. Det er som et kinderegg, du får tre ting på en gang; kafé, restaurant og nattklubb.
myrens Hovedbilde2
På Sandaker ligger en sjelden skatt, nemlig Myrens Kjøkken. På dagen er stedet restaurant og kafé, på kvelden forvandler det seg til en pulserende nattklubb. I hvert fall i helgene.

– På dagtid er det restaurant. Etter klokken 22.00, er det nattklubb, i hvert fall på fredag og lørdag, forteller Marianne Bratlie, barsjef.
Det er et annerledes konsept enn mange andre steder. Det er både en restaurant, kafé og nattklubb. I tillegg har de rimelige priser.

Lokalet er stort og trivelig, med malerier på veggene og avslappende musikk. På alle bord brenner det levende lys, og det er en god og hyggelig stemning. Bak disken er det smilende ansikter og latteren sitter løst.

Mange forskjellige folk

På dagtid er kundene farget av dem som jobber i nærområdet. På kveldene er det en helt annen sak.

– På kveldstid er alt mulig her. I helgene er det folk i 20-årene og helt til det uendelige egentlig. Det er en veldig god blanding, ler hun.

Det er 22 års grense for å komme inn i helgene, og det er åpent helt til klokken 03.00. Da flyttes stol og bord vekk, for å gi plass til danseføttene.

– Det er mange som kommer hit fordi det er så stort lokale, og muligheter for dansing. Vi holder ofte store selskap her også, sier Marianne.  
myrens DSC_6076

Stortrives

– Det er et veldig hyggelig sted, synes jeg. Det er trivelig å jobbe og å være her. Det føles som om vi er en stor familie. Vi er mye sammen på jobb og fritid. Det er et utrolig godt arbeidsmiljø her. Det er veldig viktig. Sjefen har gjort en god jobb med å sette personalet sammen, smiler Marianne.

Det lages alle mulige slags drinker her, og bartenderne er erfarne og flinke. Mojito og Strawberry Daiquiri er de mest populære drinkene.

Her kan man gå enten man bare skal hygge seg, feste eller sulten klorer i magen. Det noe for forskjellige smaker og anledninger. De mest populære matrettene er Club Sandwichen, og den hjemmelagede hamburgeren. De selger også en del småretter.
– Det går i mye tapas. Ellers er det mye småmat. Det er mye bedriftsfolk som er her og spiser lunsj, forklarer Marianne. 
 
Menyen skiftes ut etter årstidene.
– Men det er noe som alltid blir værende, som hamburgeren og Club Sandwichen, det er noe som alltid må være der, smiler hun.

Har Take-away

Dersom du har dårlig tid, eller ønsker å ta med deg maten, er det mulighet for det. De kjører i tillegg en del mat til firmaer. Dessuten er de gode på service. – Jeg antar at det er derfor folk kommer igjen, smiler Marianne.

De har begynt med noen nye konsepter i helgene. – Vi har hatt badtaste party her, på fredag. Vi har kåring av kveldens best kledde, hvor vinneren får et gavekort. Vi har også hatt 80-tallsfest og fredag 2. november er det Halloween her.

Målet er å ha en temafest i måneden. Vi er et forholdsvis nytt sted så vi prøver ut litt forskjellig. Det har vært veldig vellykket hittil, forteller hun.

Ved juletider er det masse julebord på stedet. – Da er det juletallerken her, ribbe og tradisjonell julemat.

Tekst & foto: Alexandra Løvås Gonzalez