Hjem » Bergen »  Smykk deg i tiden

Smykk deg i tiden

I andre enden av Galleriet er Gullsmed J. Gjertsens butikk fylt opp med designnyheter fra produsenter som Thomas Sabo, Marc Jacobs og Michael Kors. Gullsmed Karoline Fosse viser fram det blendende utvalget – og den oppussede butikken.

Med lyst og lekkert interiør og utsmykket med vakre utstillinger, skinner butikken som aldri før. De ansatte er klar for årets festsesong og kunder på gavejakt. 

En evighetsmaskin

– Vi selger mer mekaniske ur nå enn noen gang. Det er det gode gamle håndverket og genuin kvalitet folk er ute etter, sier Gjertsen. 
Urmaker J. Gjertsen på Galleriet fører flere sveitsiske høykvalitetsmerker til både dame og herre. Omega, Zenith, Baume & Mercier, Victorinox, Certina og Raymond Veil kan by på mekaniske modeller med kirurgisk presisjon. 
– For klokkesamlere og vintageelskere som har en fascinasjon for urverk og design fra fortiden, er komplikasjoner som kronograf og månefase-funksjon viktig, forteller Gjertsen. 
Han sammenligner med varigheten på kostbare TV-er og mobiler som har en begrenset levetid. 
– Mekaniske urverk kan vare evig, spesielt med godt vedlikehold, fortsetter han.
Urmakeren har jevnlig samlere og entusiaster innom butikken med eldre modeller som skal ha seg en restaurering eller overhaling. – Noen av dem har nesten mer kunnskap om klokker enn oss, ler han.

Tid for fest og gaver

Klokker er og blir en populær gave. Mange investerer gjerne også i egengaver til seg selv som festklokker og armbåndsur. 
– Klokker er mye mer enn bare tidvisere. Tid ser vi overalt, på mobilen, laptopen og i bilen. Designerklokker er smykker som viser tid, sier gullsmeden.
Når det kommer til gaven med stor G, er ikke Fosse i tvil. 
– Den ultimate kjærestegaven er nok diamanter. Det representerer noe evig, og har en tidløs eleganse, sier hun. 
For de som er ute etter gaver med mer personlig preg og statements har anbefaler hun kolleksjonen til Thomas Sabo. «Kjærestesmykker» med doble anheng og ringer som er lenket fast til hverandre kommer til å bli populært mener hun. Herreanhengene har detaljer med dødninghoder, mens til dame er det mer feminine detaljer. 
– Disse smykkene er perfekt som julegave eller valentinspresang til den utkårede, sier Fosse.

Nytenkende norsk design

For de som er interessert i noe litt utenom det vanlige, er norsk design ofte utradisjonell. Fra den norske smykkedesigneren Bjørg viser gullsmeden fram «Anatomiske hjerter», som er et råere alternativ til det klassiske hjertet. Også Van Bergen er et godt valg om du ønsker kreativ design. Sistnevnte er Bergensbasert og inspirert av rik kulturarv, natur og gamle vakre bygninger.

FAKTA Visste du at ...

• Både Urmaker J. Gjertsen og Gullsmed J. Gjertsen har helt nyoppussede butikker, i hver sin ende av Galleriets 1.etg.
• J. Gjertsen er eneste forhandler av Grand Seiko i Bergen sentrum.
• J. Gjertsen er Protid-forhandler som tilbyr finansieringsløsninger.
• Se mer på urmakergjertsen.no 
• Facebook: www.facebook.com/JGjertsenUrOgGull
• Instagram @gjertsenuroggull 
• Tips: Følg gruppen Klokkeriet på Facebook

Følg IN magasinet på Facebook