Hjem » Oslo » Mat & drikke » Smak av Skandinavia

Smak av Skandinavia

Med sin flotte beliggenhet og hyggelige atmosfære byr Holmenkollen Restaurant på smaksopplevelser fra det skandinaviske kjøkken. På menyen har de et variert utvalg hentet fra norske og svenske mattradisjoner, med en ny og spennende vri.
Holmenkollen rest2
Holmenkollen Restaurant har lokaler som egner seg både til små og store anledninger. Fra jubileer som bryllup og konfirmasjoner, til lunsj med forretningsforbindelser, middag med vennegjengen eller en hyggelig familiestund etter søndagsturen. Her finner du både kafeteria, restaurant og selskapslokale. Alle rommene har den samme atmosfæren, med friske blomster, levende lys og peis det kan tennes opp i på kalde dager. Daglig leder og innehaver Anders Ellburg forteller at de har ønsket å ivareta en tradisjonell stil, samtidig som de har gjort det mer moderne. Restauranten kan fremstå som nesten to forskjellige steder om man besøker den på dagtid for å spise lunsj, eller om kvelden for å innta en bedre middag. De ønsker at folk skal føle seg velkomne også utenom de store anledningene. – Vi prøver å holde en enkel tone på gastronomien så det blir et avslappet miljø. Samtidig forsøker vi å holde et høyt og korrekt servicenivå, sier Ellburg. – Vi har ikke ambisjoner om å bli en gourmetrestaurant, men tilbyr mat av høy kvalitet.

Smakfulle smørbrød

Kombinasjonen tradisjonelt og moderne gjenspeiles også på menyen. Kokken lager skandinavisk mat med ny vri, og kan tilby fristende retter av fisk og vilt. Hjort er en av de mest populære rettene. Lunsj og smørbrød menyen er et viktig satsningsområde for restauranten. – Vi synes det er viktig å være en av de restaurantene som tar smørbrødarven seriøst. At man kan få et reke- eller roastbiffsmørbrød som smaker godt og er enkelt å spise, sier Ellburg. – Vi satser på nyskapende skandinavisk mat uten for mye jåleri, men med enkle og rene smaker. Svensk og norsk mat er ofte veldig smakfull uten å inneholde for mange ingredienser. Retter som kjøttboller og gravlaks er veldig presise. I dagens samfunn med økende globalisering er det ofte lett å glemme det gode som finnes i mer hjemlige områder, og restauranten synes det er viktig å ivareta og videreutvikle denne arven. Siden de har mange turister innom mener Ellburg de har et ansvar for å vise frem hva vi har å tilby i denne delen av verden. Slik at italienere på besøk i Norge slipper å bli servert spagetti og pizza.
Holmenkollen rest1

Søndagsbuffét

Holmenkollen Restaurant har nettopp åpnet et nytt rom hvor de med stor suksess serverer buffét hver søndag. Med et rikt utvalg av retter, er buffeen spesielt myntet på familier og vennegjenger. Den egner seg godt i kombinasjon med et besøk i restaurantens nærmiljø. I restauranten serveres det dessuten tre- eller fire retters middag hver dag. Denne menyen endres hver måned, i takt med sesongens råvarer. Maten er hjemmelaget, og det legges vekt på å bruke så lokale råvarer som mulig.

Jul og selskaper

Holmenkollen restaurant tar imot julebord, og serverer både julelunsj og middag. Fra midten av november står julebordet dekket i restauranten. – Vi serverer vanlig julemat som lutefisk og ribbe, og tilbyr både lunsj og middag. Det er det ikke så mange restauranter som gjør utenom hotellene. I julesesongen har vi ofte flere lunsjgjester enn kveldsgjester. Kveldene er veldig fine å komme opp hit og slippe unna støyen i byen, sier Ellburg. I tillegg til den mer tradisjonelle julematen, serverer de vanlig à la carte også i denne perioden. Med plass til 400 personer er stedet velegnet til selskaper også utenom julebordssesongen. De har egne festmenyer som skifter med årstidene. Restaurantens profil gjenspeiler seg i alle menyene, men til selskaper skreddersyr de meny etter gjestenes ønsker. Dessuten har de bar med alle rettigheter, og hele festen med musikk og dans kan holdes på stedet. – Det er viktig for oss med god og imøtekommende service, være tilgjengelige og høre på gjestenes ønsker, sier Ellburg. Tekst: Mona Gullstein Foto: Kjersti Øksnes