Hjem » Oslo » Mat & drikke » Smak av Middelhavet

Smak av Middelhavet

Mange kjenner nok allerede til den populære restauranten La Casa Café & Spiseri på Sagene. Og nå kan du nyte den samme atmosfæren og en meny inspirert av kjøkkenet rundt Middelhavet også i deres nyåpnede uteservering i Bogstadveien.
Nicolai Strøm
Siden september 2008 har La Casa Café & Spiseri vært en grunn til at folk fra hele byen har tatt turen til bydel Sagene. I de rustikke og sjarmerende lokalene hersker det en hyggelig og avslappet stemning hvor man straks føler seg velkommen, og som fungerer som en flott ramme rundt en deilig lunsj eller en bedre middag i godt selskap med venner og familie. Tidligere i vår åpnet La Casa Terrasse, en avdeling med det samme konseptet sentralt beliggende som en liten oase midt i hovedstadens travle shoppingmekka, Bogstadveien. Med et stilsikkert interiør og avslappende lounge musikk over høytalerne er det et perfekt sted å slappe av med tapas og noe godt å drikke både etter shoppingturen og på kvelden mens man har det yrende livet i Bogstadveien som bakteppe. Daglig leder Hanne Berge Ngo forteller at de har fått en fantastisk mottakelse på Majorstua, med en rekke positive tilbakemeldinger og fornøyde kunder. Menyen er den samme både på Sagene og i Bogstadveien, og her finner du et bredt utvalg fristende tapas i tillegg til kjøtt- og fiskeretter inspirert av mattradisjonene rundt Middelhavet. Alle rettene er dessuten tilberedt fra bunnen av med friske og gode råvarer av deres dyktige og erfarne kjøkkensjef. Med andre ord så ligger alt til rette for en smaksopplevelse av de sjeldne enten du bare stikker innom for en rask lunsj i sommersola eller vil nyte en lengre middag.
Photo: Stianbroch / stianbroch.com

Fristende meny

La Casa Café & Spiseri er et uhøytidlig sted hvor man også kan komme og bare ta en kopp kaffe eller kose seg med en flaske vin og en ostetallerken. Men det er uten tvil tapas-rettene som er det aller største trekkplasteret. Kjøkkensjef, Oscar Romero, har mye erfaring med tapas fra tidligere, og på menyen er det både klassiske tapas retter og spennende nye smaker. 
Her kan du dessuten velge om du selv ønsker å sette sammen måltidet ved å velge tapas retter fra den innholdsrike a la carte menyen, eller du kan la kokken velge for deg. 
– Kokkens Tapas er veldig populært, og består av en meny kjøkkenet setter opp hver dag med varme og kalde retter fra a la carte menyen. Til lunsj kan vi dessuten tilby en egen lunsj tapas hvor kokken plukker ut tre ulike retter, forteller avdelingsleder Anna Isaksson. 
– Vi har den samme menyen hele dagen og kjøkkenet er åpent til klokken ti hver dag så her har man muligheten til å spise når man måtte ønske.
la casa oslo sommer 2011 (7)

Kokkens utvalgte tapas

Kokkens tapas består av ti forskjellige retter og er garantert å gi deg et måltid med en rekke ulike smaksopplevelser. Det er selvfølgelig også mulig bare å bestille en mindre tapasrett sammen med et glass øl om man ikke er så sulten. Og har man lyst på noe annet enn tapas kan de tilby et utvalg av andre fristende retter, som Cajun Sandwich eller Rød Snapper. 
– Som navnet tilsier så ønsker vi at dette skal være et sted hvor alle kan føle seg hjemme. Maten er hjemmelaget og vi vil at man skal kunne slappe av her hos oss akkurat som om man var hjemme. Det viktigste for oss er at gjestene trives og har det hyggelig. Siden plasseringen av de to stedene er så forskjellig så blir det også litt ulik stemning i de to restaurantene. Mens Sagene er mer en bydelsrestaurant med en rekke gode stamkunder og mange som tar turen innom i helgene for å spise middag, er La Casa i Bogstadveien et sted man gjerne stikker innom etter handleturen eller for å ta en øl og spise litt tapas. 
Service står i fokus hos La Casa Café & Spiseri, og her blir du alltid møtt av en blid og dyktig betjening som gjør sitt ytterste for at du skal få en hyggelig opplevelse. I tillegg har begge stedene trådløst nettverk slik at det er mulig å sitte og jobbe her. Og enten du tar turen innom La Casa Café & Spiseri på Sagene eller den nyåpnede terrassen på Majorstua så er du nærmest garantert en minnerik stund med spennende smaksopplevelser!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Stian Broch