- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Høstmeny hos Værtshuset
- Årets lammesesong er her!
- Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser
- Høstviner!
Hjem » Oslo » Mat & drikke » Smak av havets frukter
Smak av havets frukter
Vil du ha en totalopplevelse med fiskemat av ypperste klasse i en maritim og hyggelig atmosfære? Da skal du ta turen til Havsmak.

Havsmak er en fiske- og skalldyrrestaurant med de beste av sesongens råvarer på menyen. Restauranten, som startet for fem år siden, satser hovedsakelig på norske råvarer inspirert av det italienske og franske kjøkkenet.
Kombinerer fisk og vin
På Havsmak får du hver eneste dag en femretters fiskemeny med tilhørende vinpakke. Denne totalpakken kan være verdt et forsøk. Restauranten har spesialisert seg på å kombinere fiskeretter med forskjellige velsmakende viner.
Tidlig hver morgen kommer kokkene til restauranten og komponerer nye og spennende retter. De matcher og smaker seg fram til de beste kombinasjonene. Dette blir retter som ender opp som dagens meny.
Menyene hos Havsmak skifter fra sesong til sesong.
Det må de gjøre for at vi skal kunne tilby det beste av sesongens ferskeste råvarer, forteller daglig leder Raul Jimenez.

Sesongens beste skalldyr
Til forrett kan Havsmak by på ulike skalldyr som østers, blåskjell, sjøkreps, hummer og Khan Chatt-krabbe.
På menyen finner du også skalldyrfat, som er et platå av skalldyr og ulike typer skjell med smakfulle dipper og salater til.
I januar, februar og mars er kvaliteten på torsken på sitt beste. Da serverer Havsmak kokt torsk med fersk lever og rogn. Du kan også få skinnstekt torsk hvis du foretrekker det.
Andre populære hovedretter er breiflabb og steinbit, hellebarn (liten kveite) og Dorade - som er en middelhavsfisk.
For dem som har skalldyr- eller fiskeallergi har Havsmak satt en kjøttrett på menyen. I tillegg en forrett og hovedrett av vegetar.
Maritimt og trendy
Miljøet på Havsmak er trendy og maritimt. Dette er en internasjonal restaurant i lys, minimalistisk stil. Gjestene er alle typer mennesker som kommer til alle typer anledninger: business, romantiske kvelder, vennegjenger og bursdagsselskaper.
Restauranten har til sammen 100 sitteplasser fordelt på tre etasjer.
I første etasje ligger baren midt i restuaranten. Opp en etasje finnes et eget Chambre séparée med plass til 20 gjester. Her kan man være for seg selv hvis man ønsker det.
Havsmak åpner for lunsj alle dager fra klokken 11.00 - til klokken 15.00.
Åpningstider er mandag til lørdag fra 11.00 til 01.00, kjøkkenet stenger klokken 23.00.
Søndag er det åpent fra 12.00 til 23.00, og kjøkkenet stenger klokken 22.00