Hjem » Oslo » Mat & drikke » Smak av Asia

Smak av Asia

Den berømte sushirestauranten på Vinderen gjennomgår i disse dager spennende forandringer, og fremstår snart i ny drakt under navnet Jonathan Sushi & Asian Dining. Og med både nyoppussede lokaler og forbedring av menyen ligger alt til rette for nye, flotte smaksopplevelser!
header

 Sushirestauranten på Vinderen, Jonoe, er allerede et kjent og kjært navn for mange. Etter fem år drift befinner den seg i det øverste sjiktet blant hovedstadens sushirestauranter, og i tiden fremover vil den gjennomgå spennende forandringer. Partnerne i Jonathan & Co har bestemt seg for å fortsette videre hver for seg, og Jonathan Uy Romano vil drive restaurantene på Vinderen og Holtet videre under navnet Jonathan Sushi & Asian Dining. 

– Det har vært en beslutning uten dramatikk, og vi er begge veldig fornøyd med utfallet, forteller Jonathan. 
– Restauranten på Vinderen vil gjennomgå en mindre oppussing, og kommer til å fremstå i ny drakt. I tillegg kommer vi til å forbedre menyen, som vil bli satt sammen på bakgrunn av de erfaringene vi nå sitter med etter fem år.
Jonathan Sushi & Asian Dining er et sted med en behagelig og avslappet atmosfære, som passer til alle anledninger. Her kan man stikke innom med familien for en hyggelig middag, eller slappe av med et deilig glass vin utover kvelden. 
– Det har vært viktig for oss at restauranten ikke mister den folkelige atmosfæren under oppussingen. Dette skal fortsette å være en hyggelig bydelsrestaurant hvor alle føler seg velkomne, og som gjestene ønsker å bruke både til hverdag og fest. Og vi er ufattelig takknemlige for responsen fra gjestene. Tilbakemeldingene er beviset på at vi er blant de beste i klassen, og vi lover å strekke oss hver dag for å gjøre besøket her til en opplevelse!
header2

Take-away og catering

Jonathan Sushi & Asian Dining er dessuten det perfekte sted for ulike selskaper. Her kan man leie en del av restauranten, og det er i tillegg mulig å få skreddersydd menyen til akkurat ditt selskap. Og er det deler av selskapet som ikke er bland de sushi-frelste, så har man mulighet til å velge blant en rekke nydelige asiatiske varmretter.
Med take-away tilbudet har man også mulighet til å nyte retter fra den innholdsrike menyen hjemme i sin egen stue. Jonathan kan dessuten fortelle at de også er i ferd med å etablere et cateringtilbud rettet mot næringslivet, Jonathan Office Delivery. I tillegg er det mulig å bestille catering til selskaper av ulik størrelser, både for bedrifter og private. Dette tilbudet finner man også på den andre siden av byen, hos avdelingen på Holtet. Restauranten på Holtet åpnet dørene i september i fjor, noe som lenge har vært en drøm for Jonathan. 
– Jeg har selv bakgrunn fra området, og har alltid hatt lyst til å åpne restaurant her. Og vi ser at de som forstår seg på sushi kommer til oss. Det er også mange som setter pris på å komme seg litt ut av byen, og dette er en satsning vi tror kommer til å treffe flere og flere. Fra juni satser vi på å ha åpent hver dag, og vi ser frem til et godt naboskap også på Holtet.

Gode råvarer

Menyen hos Jonathan Sushi & Asian Dining er innholdsrik og variert, med inspirasjon fra de asiatiske landene. Kjøkkenet er viden kjent for sin sushi, som holder svært høy kvalitet. 
– Gode og ferske råvarer har alltid stått i fokus hos oss, og jeg er veldig stolt av den logistikken vi har fått til. Fisken er bare en dag gammel når den kommer til restauranten, noe som er med på å gjøre oss suverene. Ved siden av sushi serverer vi også retter inspirert av matkulturene i andre asiatiske land, med smaker tilpasset Skandinavia. 
Her kan man la seg friste av signaturretter som skalldyrsalat, maki med blant annet hummer og gåselever eller deres berømte ponzo-saus. Alle som jobber her har lang erfaring og mye kunnskap om mat, noe som tydelig gjenspeiles i den høye kvaliteten. God og personlig service står dessuten alltid i høysetet, uten at det noen gang blir påtrengende. 
– Jeg er veldig imot alle disse sushirestaurantene som dukker opp som paddehatter, og synes det er trist at hvem som helst bare kan starte sushirestaurant. Tidligere måtte man ha fagbrev, men i dag kan alle som ønsker det starte. I Japan tar det ni år lære seg å lage sushi, så en viss grunnutdanning burde være minstekravet. Vi er opptatt av kvalitet, og alle som jobber her har grundig opplæring. Og jeg er utrolig stolt av teamet mitt både på Vinderen og Holtet, og ser lyst på veien videre, avslutter Jonathan. 
Tar du turen innom Jonathan Sushi & Asian Dining på Vinderen eller Holtet er du garantert en hyggelig og unik smaksopplevelse! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Karina Rønning