Hjem » Bergen »  Skjønnhetskoden

Skjønnhetskoden

Ethvert ansikt er unikt. Og alle har sin spesielle «skjønnhetskode». Beauty Codes by Pia hjelper deg med din.

I et samfunn, hvor utseendet i hvert fall ikke betyr mindre enn før, har det poppet opp en rekke forskjellige klinikker for hud og skjønnhet de senere årene. 
– Det som er viktig for meg er at det er kvalitet og ikke kvantitet, at man gjør de riktige behandlingene, og at det skal se mest mulig naturlig ut, sier Pia Cernic, estetisk sykepleier og eier av klinikken Beauty Codes by Pia.

Spesialtilpasset behandling

Pia har jobbet innen bransjen siden 2002. Hun tilpasser behandlinger til hver enkelt. Ser an kundens hud. Mange kunder kan ha en formening om behandlinger og produkter, har sjekket på YouTube, eller snakket med en venninne som har anbefalt noe. Men det er ikke dermed sagt at en type behandling «fits all». Alle har forskjellige utgangspunkt. Sine unike skjønnhetskoder. Det er mange momenter å ta med i betraktning; Livsstil. Jobbsituasjon. Kosthold. Genetikk. Alt spiller inn. Disse momentene skal det tas hensyn til for å få optimale resultater. 
– Alt henger sammen, sier Pia. 
Selv har hun lang erfaring innen hud/skjønnhet, er utdannet sykepleier, har jobbet innen flere bransjer, og holder seg oppdatert med kurs i inn- og utland. Som reiseglad og stadig oppdatert, deler Pia gladelig informasjon med kundene, og kan tipse om alt fra bra mat til smarte treningssteder og praktiske apper.

Tillit

Under en (gratis) konsultasjon på klinikken, vil Pia kunne vurdere hva hun kan og ikke kan gjøre for kunden. 
– Slik kan det bli hvis vi gjør sånn eller sånn. Vil du være fornøyd med det?
Det er viktig å få en felles oppfatning av hva som er det ønskede resultatet. Kunden skal kunne ha realistiske forventninger til behandlingen som tilbys. Det kan for eksempel være et ønske om at en panne skal glattes fullstendig for rynker og linjer, og i verste fall ende opp med å se unaturlig stram ut, eller om rynkene og linjene skal dempes, og gjøres mindre markerte. Noen ønsker kan kreve kirurgi. Kanskje er det et ansikt som «henger» litt. Pia starter aldri med en behandling hvis hun ikke mener kunden kan ha nytte av den. Da henviser hun istedenfor videre. Det inngir også tillit, mener Pia. 
–Selv om jeg er veldig dyktig, kan ikke disse hendene trylle, sier hun lurt.

Harmonisk ansikt

Ofte er det likevel ikke radikale grep som skal til. 
– Det er folk som kommer med de flotteste kinnbena, de vakreste øynene, den fineste nesen, det er alltid noe i et ansikt som bare er fantastisk flott. Men man ser det kanskje ikke fordi man henger seg opp i en og annen ting man ønsker å gjøre noe med, sier Pia. 
– Jeg jobber ut ifra balansen i ansiktet. Hvis du f.eks syntes at «nesen min er altfor stor», og har vært innom tanken på å ordne det kirurgisk, kan eventuelt litt Restylane fillers i haken (en liten hake gjør at nesen virker større enn den egentlig er) få nesen til å virke mindre pga man oppretter en balanse mellom nese/hake, sier hun.
Selv er Pia Master på Restylane, som en av syv i Norge. 

Naturlighet

Pia er opptatt av å ivareta ansiktet. Kunden skal føle seg fin, men beholde personligheten og ikke bli unaturlig stram eller «oppblåst». Ikke minst gjelder dette lepper. Leppene skal ikke «ta over» hele ansiktet. Og de fleste vil ha et naturlig utseende. De vil være seg selv, men bare se litt mer freshe ut. Få den lille ekstra gløden. Man kan fjerne «sinnarynken» for å se litt mer opplagt ut. Eller behandle huden med fuktgivende SkinBooster. 
– Dette er en superbehandling man kan ta hele året, sier Pia. 
Og når huden ser oppfuktet ut, virker den også yngre. Det samme gjelder med litt volum i huden. Det er et stort tilbud av behandlinger hos Beauty Codes by Pia. Ulike produkter og behandlinger bør gjøres til forskjellig tid, her spiller årstiden en viktig rolle. Huden trenger variasjon. Men noe er bankers. Det viktigste er C-vitamin serum om morgenen. A-vitaminkrem om kvelden, en god øyenkrem, og tilpassede produkter generelt. Også må man alltid huske å bruke solfilter – hele året.

Et godt lerret

– Har du en god hud, ser den sunn og frisk ut. Botox og Restylane er bare hjelpemidler. Du må ha et godt lerret, sier Pia.
Det handler om skjønnhetskoden.

FAKTA: Beauty Codes by Pia