Hjem » Bergen »  Scabal i nye lokaler

Scabal i nye lokaler

Det var bare et spørsmål om tid før eminente Scabal måtte flytte ut av Kløverhuset og ned på gateplan og tilgjengelig for hvermansen i Christian Michelsens gate.

Innehaver og daglig leder Sturle Ingebrigtsen tør være så presis at han kan si den nye butikken åpner sånn cirka en gang i november. 
– Men frykt ikke. Vi fortsetter å drifte dame- og herreforretningene i Kløverhuset frem til og med julaften, lover han.

Ny butikk i Christian Michelsens gate

Dame og herreavdelingene flyttet bort i Christian Michelsens gate 2 etter hvert, i samme lokaler som Steve Perryman tidligere holdt hus. Ingebrigtsen har kjøpt næringsseksjonen i bygget sammen med Erik Hokstad, og eier 50 prosent. Når Scabal åpner dørene der, vil den bestå av en damebutikk på 150 kvadratmeter øverst, og så blir det trapp ned til herreavdelingen som er dobbelt så stor. 
– Ved vår venstre side får vi en urmaker som heter Time. Der skal det selges nye og brukte ur, deriblant Rolex, forteller Ingebrigtsen som håper og tror at den svenske konseptbutikken kan bli en interessant nabo. Time har nylig åpnet i Oslo, forteller han, og der har den allerede høstet suksess blant de handleglade østlendingene. Han har tro på at den nye «naboen» vil gå pent hånd i hånd med hans eget konsept.

Vindu mot Bergen

– Nå har vi større plass og større vinduer. Vi er mer synlige for byens befolkning og får større plass å boltre oss på. Det er også grunnen til at vi flyttet ut av Kløverhuset. I tillegg har vi alltid ønsket å ligge litt for oss selv og få gjøre som vi selv vil, innrømmer den travle butikkeieren. 
Det er rimelig hektiske dager. Det er en god del logistikk som skal klaffe, samtidig som butikkene i Kløverhuset forblir åpne og kundene der skal ivaretas. Åpningstidene blir for øvrig fortsatt 10 – 20 på hverdager.
– Nå vil vi kunne utstille mer, og dermed får vi vist konseptet på en helt annen måte. Nå får vi større bord og flater, og vi slipper å stappe ting inn i hyllene, sier han mens han fryder seg over at nok plass ikke lenger er et tema. 
80 prosent av Scabals kundekrets er faste. Nå tror Ingebrigtsen at de også vil kunne nå flere turister, spesielt på sommertid. Klokkebutikken vil nok også være med å trekke folk, spår han. 
– Varepakken vi tilbyr, blir lik, men vi vil få enda mer plass til varemerker som vi har liten plass til nå. Litt nyheter blir det og. Vi får en større dressavdeling og enda mer sko, presiserer han.

Sin egen duft

Scabal er, så vidt IN magasinet bekjent, første butikk ute i Bergen som har utviklet sin egen duft. 
– Vi har utviklet vår egen lukt som kundene våre skal kunne kjenne igjen, og som vi og skal selge i form av duftlys. Den sterkeste sansen er jo luktesansen. Den er sterkere enn både syn og hørsel, understreker Ingebrigtsen. 
Nå som butikken blir liggende mer for seg selv, mener han det er mye lettere å gjøre sånne «stunt». Duften har fått det velklingende navnet «Gili», men Ingebrigtsen blir hemmelighetsfull når vi spør ham hvor navnet kommer fra. 
– Det er en hemmelighet fra Italia et sted, men det er det eneste han vil røpe. 
Han klarer ikke helt å beskrive lukten heller, men at den er knallgod, det skal være sikkert. 
– Jeg har tro på helheten i butikken med musikken, lukten, lyssettingen som setter den riktige og gode stemningen. Det må være en totalopplevelse vi tilbyr, mener han.

Bergen sentrum som handleområde

Ingebrigtsen håper folk vil fortsette å komme inn til Bergen sentrum for å kjøpe seg nye klær. 
– Jeg håper jo at det skal være mulig å bruke sentrum av Norges neststørste by som handleområde. Det må vi nesten ha tro på. Det er jo synd om sentrum skulle bli liggende øde. De som bor i byen bruker den, men de som ikke bor i sentrum, er vanskeligere å få inn igjen om kveldene, mener han. 
Da går de gjerne heller på Lagunen. Tendensen ute i verden er at folk trekker inn igjen til byene. Selv om regnværet i Bergen nok også har litt å si for trafikken på kjøpesentrene utenfor byen, har Ingebrigtsen tro på at kundene vil fortsette å strømme på til Scabal-butikken i Bergen Sentrum.

Fakta Scabal

Adresse ny butikk: SCABAL Dame og Herre - Christian Michelsens gate 2b
Web: www.scabal.no
Facebook: @scabal.bergen
Instagram: @scabal_bergen 

Tekst & foto: Vibeke Linn Blich

Følg IN magasinet på Facebook