Hjem » Bergen »  Realiserer din kjøkkendrøm

Realiserer din kjøkkendrøm

Få land gir vel sterkere assosiasjoner til mat, vin og fellesskap enn Frankrike. Men også nordmenn legger stadig større vekt på det kulinariske rommet. Franske Mobalpa leverer kjøkken, ikke bare til Frankrike, men også til store deler av verden. 

Siden oppstarten i 1981 har Bergen Kjøkkensenter levert mer enn 5.000 kjøkken i Bergen og omegn. Deres erfarne kjøkkenkonsulenter har bistått mange familier med å realisere deres kjøkkendrøm. De tilbyr deg noe av det beste og mest spennende utvalg av kjøkken, bad og garderobe som finnes på markedet. Enten du ønsker et helt spesielt moderne kjøkken i høyglans laminat, eller et klassisk, rustikk eikekjøkken, så skal du kunne du modellen som tilfredstiller dine ønsker hos dem. Bergen Kjøkkensenter gir deg muligheten til å velge blant mer enn 250 modeller, fra en av Europas ledende kjøkken-produsenter.

Fransk

Hos Bergen Kjøkkensenter kan man bestille kjøkken fra Mobalpa og garderober fra Rival. Franske Mobalpa ikke er like kjent her til lands. Fabrikken, som ligger i de franske Alpene, lager alt av møbler selv, og har gjort det siden 1907. 
– Mobalpa er stort i Europa, og forhandles også i Asia. Stadig flere nordmenn får også øynene opp for det franske kjøkkenmerket, sier Geir Johannessen hos Bergen Kjøkken-senter.

Kubisk møbel

Det er lett å lage utradisjonelle løsninger med Mobalpa. Innredningen kan lages mer som en forlengelse av stua enn som et kjøkken, og kan omtrent «kamufleres» – hvis man ønsker det. Mobalpa kombinerer farger på sin egen måte, og har gjerne to eller tre farger på kjøkkeninnredningen. Stilen kan gjøres leken. 
– Det trenger ikke se så veldig kjøkken ut, og blir mer som et kubisk møbel, sier Geir.

Ergonomisk tilpasset

Skap kommer med forskjellige høyder og dybder. God oppbevaringsplass. Og benker trenger ikke ha samme høyde overalt. Mobalpa kan levere kjøkkenbenker som er både lavere og høyere enn standard, og slik tilpasse løsninger etter brukernes egen høyde. Dermed får man mindre belastning og bedre arbeidsforhold.

Matkvelder

Gode arbeidsforhold vil folk ha. Matlaging og folks syn på kjøkkenet har endret seg mye de senere årene. 
– Folk har matkvelder, gjerne med omlag ti gjester, og hvor alle hjelper til (i hvert fall i prinsippet), forteller Geir. 
Kjøkkenet har blitt «den nye stua»; 
– Stuen krymper, og kjøkkenet vokser. Nordmenn nyter, i likhet med franskmenn, timevis med mat og drikke i godt lag.

Materialer

Skal man virkelig nyte tiden på kjøkkenet, må det tåle bruk. Blant annet må benkeplater være robuste. 
Corian kan bøyes og formes i alle retninger. Gjerne organisk, som i en resepsjonsdisk med buet form. Man kan også få corian til å se ut som marmor, bare at det tåler normal bruk bedre enn originalen. 
Andre har passion for tre. Er man innstilt på noe vedlikehold, går det fint å olje benken rundt fire ganger i året. Alternativt kan man sette inn benken med hardvoks. Det blir mindre arbeid enn med olje, men du slipper ikke helt unna. Treverk trenger omsorg.

Tenk bruk

Mobalpa leverer mye kjøkken og innredning både til hytter, offentlige kontorer, barnehager og skoler. Byggeprosjekter med leiligheter. 
Kunden må ta mange valg før kjøkkenet bestilles. Hvordan skal kjøkkenet brukes? Jakter du, og trenger en stor fryser? Eller kanskje du baker ofte, og må ha en bred og dyp benk? Bevisstgjøring gir grunnlag for et godt resultat. Det er lurt å sparre med en fagperson. Selv har kjøkkenkonsulent Geir 30 års erfaring i bransjen. 
– Kikk deg litt rundt på forhånd, ta gjerne med mål, også slår vi av en prat, sier han. 
Det er dessuten praktisk å ha en formening om budsjett også, for å ha et utgangspunkt.

Varig

De fleste kjøper kjøkken svært sjelden. Kanskje bare en gang. Når det først er bestilt, er det greit å vite at det også varer lenge. 
– 10 år går fort unna, og kan føles som i går, sier Geir. 
Mobalpa har hele 25 års garanti på sine hengsler og skuffeskinner og 5 års garanti på møbelelementene. Det er dermed også miljøvennlig. Mobalpa tenker bærekraft, og er sertifisert på det meste, inkludert resirkulering.

Trygg levering

Når dagen for levering av Mobalpakjøkkenet kommer, skal det hele gå raskt og trygt for seg. Det dreier seg om en dag – hvor alt kommer på en gang i egen bil. 
– Vi slipper ikke kjøkkenet før alt er i orden. Det kan man stole på, avslutter Geir.

FAKTA: Bergen Kjøkkensenter

• Adresse: Helleveien 228, 5039 Bergen
• Tlf: 55 39 50 60
• Epost: post@bergen-kjokkensenter.no 
• Web: bergen-kjokkensenter.no
• Facebook: www.facebook.com/BergenKjokkensenter
• ÅPNINGSTIDER: Man–ons 10-17, tor 10-19, fre 10-16 & lør 10-15

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Mobalpa

Følg IN magasinet på Facebook