Hjem » Bergen »  Nyheter fra Volkswagen

Nyheter fra Volkswagen

Blant nyhetene fra Volkswagen er det spesielt den splitter nye kompakt-SUV-en T-Roc og den nye utgaven av småbilsuksessen Polo norske bilkunder har ventet på.

Volkswagen lanserte flere nye modeller i 2017, som nå er tilgjengelig hos norske forhandlere. I tillegg til T-Roc SUV og nye Polo, har den tyske bilprodusenten kommet med en større utgave av SUV-suksessen Tiguan, samt den nye toppmodellen Arteon.

Nytt segment

Med T-Roc utvider Volkswagen modellporteføljen og inntar segmentet for kompakte SUV-er. Modellen er den tredje SUV-en fra bilmerket, og beskrives som den sporty lillebroren til VW Tiguan. Markedssjef for Volkswagen ved Møller Bil Nesttun, Erik Mikkelsen sier dette har vært den mest 
etterspurte bilen før lansering. 
– Kundene har savnet en Volkswagen i dette segmentet. Det er en rimelig bil der du sitter høyt, og den kommer med både tohjuls- og firehjulstrekk. Vi ser også at vi er veldig konkurransedyktige på pris i dette segmentet, sier Mikkelsen.

Kjørekomfort

Levert til forhandler på Nesttun har T-Roc en startpris på 291.700,-. Da er det meste av standardutstyr inkludert. Av ekstrautstyr kommer blant annet 4Motion firehjulstrekk, sportsunderstell som skal gi bedre kjøreegenskaper og understellregulering som skal gi bedre komfort. Bilen kommer med både bensin- og dieselmotor, og designmessig har den fått en sporty og kompakt look.
– Bilen er komfortabel å eie og bruke. Kundene som prøvekjører er spesielt positive til støynivået og kjørekomforten, forteller Mikkelsen.

Småbilsuksess

I likhet med T-Roc er også nye VW Polo en bil som appellerer til de store kjøpegruppene. Nye Polo er større enn forgjengeren, og leveres med alle de moderne innovasjonene man kjenner fra større biler. Det kan også være verdt å nevne at både T-Roc og Polo får toppscore i sine kategorier i Euro NCAPs krasjtester. 
– Bilen føles som en storbil å kjøre, samtidig som den er liten. Den passer også til langkjøring på grunn av kjørekomforten, sier Mikkelsen. 
Nye Polo har vært i salg i Norge siden senhøsten 2017, og levert til Nesttun har den en startpris på 209.200,-.

Familie-SUV

I den andre enden av størrelsesskalaen har Volkswagen lansert xxl-versjonen av Tiguan, Tiguan Allspace. Dette er en kraftig SUV med 4Motion firehjulstrekk som standard, god bagasjeplass og mye plass i baksetet, samt en fleksibel tredje seterad som man kan vippe opp slik at man får en sjuseters SUV. Mikkelsen sier interessen for bilen har vært god. 
– Tiguan har et sterkt navn, og dette er en bil som slår godt an i markedet. Det er en bil for dem som trenger litt større bagasjeromplass enn det man har i en vanlig SUV. Kjøperne er gjerne et voksent segment, med mine og dine barn, men vi ser også at det er en del godt voksne blant kjøperne, som skal ha med barn og barnebarn i bilen. 
Levert til Nesttun har Tiguan Allspace en startpris på 553.900,- (5-s) og 570.100,- (7-s). Mikkelsen opplever at stadig flere ønsker å skaffe seg det siste innen diesel-SUVer.
– For et halvt års tid siden var det bare elbil som gjaldt. Folk har vært skeptiske til dieselbiler til nå, men etter å ha funnet ut hvilket bruk de har og hvordan Norge er, så er det flere som ser at det er praktisk og økonomisk gunstig å ha en diesel-SUV. Så har man heller en elbil som bil nummer to. Mange bruker ikke bilen i det daglige, men bruker den heller til utfarter i helgene, sier han.

«Luksusbil»

Volkswagen har også lansert en ny modell i premiumsegmentet, nemlig VW Arteon. Dette er en bil for deg som vil ha en sporty bil som er morsom å kjøre.
– En luksusbil, med andre ord?
– Det er jo en bil i samme segment som Audi A7. Den er sporty, men har likevel god plass til familien med god bakseteplass og stort bagasjerom. Volkswagen har laget en bil som er morsom å kjøre, samtidig som dette med komfort er ivaretatt. Det er en bil som ser dyrere ut enn den er. Slike biler er jo relativt kostbare, men vi har en som ligger 200.000 kroner under det som er vanlig i dette segmentet med en startpris på 504.300,-, sier Mikkelsen.
Likevel, det er en bil for den spesielt interesserte, som liker å skille seg ut.
– Det er nesten et nisjesegment. Det er veldig mange unge som har lyst på denne bilen, men den er jo ikke den rimeligste bilen vi har. Den koster fra en halv million og oppover. Likevel er den et rimelig alternativ i dette segmentet, avslutter Mikkelsen.

FAKTA: Møller Bil Volkswagen i Bergen

Dersom du ønsker å se nærmere på Volkswagen sine nye modeller kan du ta turen innom en av Møller Bil avdelingene i Bergen og omegn.

Møller Bil Nesttun
• Adresse: Sanddalsveien 1, 5221 NESTTUN
• Web: www.bergen-nesttun.volkswagen.no
• Tlf: 24031600
• Epost: nesttun@moller.no
• Facebook: facebook.com/mollerbilnesttun

Møller Bil Drotningsvik
• Adresse: Janaflaten 20, 5179 Godvik
• Web: ww.bergen-drotningsvik.volkswagen.no
• Tlf: 24 03 14 00
• E-post: drotningsvik@moller.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbildrotningsvik

Møller Bil Åsane
• Adresse: Litleåsvegen 59, 5132 Nyborg
• Web: www.bergen-asane.volkswagen.no
• Tlf: 24 03 50 00
• E-post: asane@moller.no
• Facebook: www.facebook.com/mollerbilasane

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Volkswagen

Følg IN magasinet på Facebook