Hjem » Bergen »  Ny roman fra Marit Eikemo

Ny roman fra Marit Eikemo

Marit Eikemo tar for seg det moderne samlivet i sin nye bok. «Gratis og uforpliktande verdivurdering» er en underhaldende og overraskende roman om drømmen om det perfekte liv.

Hanne er lei av å se de vellykkede vennene fra studietiden bo i villa med hage, mens hun selv går på veggene i den samme gamle leilegheten, med mann og to små barn. Men nå har drømmehuset dukket opp. Vi følger Hanne og Andreas de siste dagene før budrunden. Mens de går gjennom prospektet, rom for rom, blir også deres eget samliv kartlagt, og flere spørsmål melder seg:
Hvem er det som egentlig har dratt lasset alle disse årene? Er lengselen etter drømmehuset like mye et forsøk på å få forholdet og livet til å henge sammen? Og hvilke konsekvenser får fortidens små og store svik for den viktige avgjørelsen som ligger foran dem?
Marit Eikemos bøker er både smarte og underholdende, og har imponert både kritikere og publikum med sine presise observasjonar av det norske samfunnet og tiden vi lever i. Hun fikk Amalie Skram-prisen 2017 for sitt forfatterskap, og er festspeldikter på Dei nynorske festspela 2018.

OM MARIT EIKEMO:

Marit Eikemo (f. 1971) er fra Odda og bor i Bergen. Hennes første roman, «Mellom oss sagt», kom i 2006. Eikemo har til sammen gitt ut fem romaner, den siste er «Gratis og uforpliktande verdivurdering» (2018). Hun har også skrevet essayboken «Samtidsruinar».