Hjem » Bergen »  Normale varer til unormale priser

Normale varer til unormale priser

Normal, som selger helt normale varer til helt unormale priser, har på fem år vokst til en kjede med over 100 butikker. Etter en suksessrik oppstart fortsetter ekspansjonen til store deler av Norge. i Bergens-området har Normal butikker på Sartor Storsenter, Oasen Storsenter, Åsane Storsenter og åpner ny butikk på Bergen Storsenter 28. juni.

De to første Normal-butikker åpnet dørene i Kristiansand i juni 2017, og kundene har tatt godt imot konseptet. Normals norske partnere, Michael Eeg og Jesper Brandt, er overveldet av den varme mottakelsen. De har begge lang erfaring med detaljhandel i Norge og har i lang tid arbeidet med å få Normal introdusert i Norge.
– Vi har forsøkt å få Normal til Norge i 3 år, da vi virkelig kunne se et potensiale i landet. Selv om vi hadde en god magefølelse, er det naturligvis til stor glede at kundene har tatt oss med storm. Vi har daglig nye kunder som forlater butikkene med helt fulle poser og rosende ord, sier Michael.
– Vi gleder oss til å utvide og til å åpne flere butikker i Norge. Hos Normal er du garantert en god handel, og de to første butikkene har overbevist oss om at også nordmenn setter pris på dette. Mottakelsen og den daglige strøm av begeistrede kunder i butikkene, har overbevist oss om at konseptet passer Norge godt, forteller Torben Mouritsen, adm. direktør i Normal.

Et konsept uten dyre mellomledd

Normal skiller seg fra andre detaljhandelskjeder ved å selge helt normale varer til helt normale mennesker – bare billigere.
– Vi fører merkevarer innenfor kategorier som husholdning, personlig pleie samt en lang rekke basisvarer, som mange mennesker allerede kjenner og bruker på badeværelset, kjøkkenet og til rengjøring. Merker som L’oréal, Gillette, Colgate og Ajax. Vi kan ofte selge varene 30-50 prosent under markedsprisen, forklarer Torben Mouritsen, adm. direktør i Normal.
Normal er i stand til å konkurrere med markant lavere priser på merkevarer, fordi butikkjeden importerer varene fra distributører fra hele EU. En kjøper enkelt og greit der det er billigst, og unngår dyre mellomledd.

Morsom og spennende opplevelse

Normal er mye mer enn bare faste og lave priser på dagligdagse merkevarer. Det er også en annerledes og interessant butikkopplevelse, med regelmessige nyheter. For eksempel kan en finne merkevarer som en typisk kun finner i utlandet. Det kan være akkurat den sjokoladen du ikke kan glemme fra forrige ferieopphold.
– Målet er at du som kunde skal få en unik opplevelse hver gang du besøker vår butikk. Derfor får vi utover vårt faste sortiment hele tiden nye varer inn, noe som gjør hvert besøk spennende og morsomt, en ny oppdagelsesferd for hvert besøk, fortsetter Torben Mouritsen.

Fakta:

• Blant varene finner en produkter fra kategorier som personlig pleie, husholdningsartikler, kosmetikk, dyremat, skrive- og kontorartikler, helsekost, drikkevarer mm. Utvalget omfatter mer enn 2.500 varenumre. Det vil alltid være et stort, fast sortiment av varer, som løpende suppleres med nye merkevareprodukter.
• I dag består kjeden av over 80 butikker lokalisert i Danmark, 24 i Norge, 7 i Sverige og i mai åpnet den første Normal butikken i Holland.
• Kjeden og forventer å åpne flere butikker i Norge i de kommende år.
• Bak Normal står stifteren av den danske webshoppen wupti.com, Torben Mouritsen, entreprenør Bo Kristensen, Bestsellers eier Anders Holch Povlsen, Jan Dal Lehrmann og filminstruktør Søren Fauli.
• Følg med på Normals facebookside for nærmere informasjon om åpningsfesten: www.facebook.com/NormalNorge

 

Følg IN magasinet på Facebook