Hjem » Bergen »  Noe for enhver anledning

Noe for enhver anledning

Med 88 fargemuligheter sørger nisjebutikken Noë for at mange bergensere vil lide skovalgets kval denne sommeren.

Vindusutstillingen til den vesle skobutikk i Vestre Torggate har stor stoppeffekt hos tilfeldig forbipasserende. Flere faller for de fantastisk fargerike skoene i vindusposten. Mange drar på smilebåndet og blir nysgjerrige når de oppdager skiltet over vinduet, som slår fast at Askepott er beviset på at et nytt par sko kan forandre livet ditt for alltid.
– Jo da, vi har mange som kommer innom helt spontant, fordi de synes butikken er forfriskende annerledes og spennende, innrømmer eier og daglig leder hos Noë i Bergen, Agnes Rostrup Van Deun.

Regnbue-kolleksjoner

For halvannet år siden hoppet den driftige bergenseren i det og åpnet Skandinavias første og foreløpig eneste rendyrkede Noë-butikk. Konseptet og merket er belgisk, startet av designeren Luc Dereu i 2008. Produktene derimot, altså selve skoene, er håndlaget i Nord-Italia, preget av høy komfort og ekte kvalitetshåndverk.
Siden åpning i november 2014 har stadig flere fargebevisste vestlendinger forelsket seg i det fleksible konseptet, som både har en standard-kolleksjon bestående av pumps og ankelboots, tilgjengelig i alle regnbuens farger, samt sesongbaserte kolleksjoner.

Pastell-sommer og preget skinn

– Akkurat nå går det en god del i sneakers, med i pastellfarger eller med print eller preget skinn. Slik som dette, sier Agnes og viser oss et par stilige sandaler med slangeskinnpreg. 
Sandviksjenten, som for to år siden vendte hjem til Bergen etter to tiår i utlandet, forteller at sommerens skomote tydelig er inspirert av 70-talls, med blant annet bruk av kraftige hæler og dypere jordfarger, som gult og rødt.
– Har vi ikke fargen eller skostørrelsen kunden ønsker på lager, spesialbestiller vi direkte fra fabrikken. Det tar cirka en måned og man betaler kun ekstra for frakt, opplyser Rostrup van Deun.

Prikken over i-en

Butikksjefen medgir at hun den siste tiden har hatt flere gifteklare damer innom dørene. 
– Med vårt fargespekter kan bruden få akkurat den touchen eller twisten hun ønsker, enten det er snakk om en temafarge, en personlig favoritt eller et ønske om å kontrastere i koloritten, forteller den tidligere eiendomsutvikleren, som også har drevet skole og jobbet med interiørdesign, på vidt forskjellige steder som Belgia og Bali.
– Velger man sko fra Noë kan disse matches med vesker i helt identisk farge eller preg, opplyser Agnes, som driver én av klodens ni Noë-konseptbutikker.

Stadig flere stamkunder

Selv om mange av dem som besøker butikken gjør det etter innfallsmetoden og på ren impuls, har Noë Bergen likevel fått flere stamkunder.
– Vi har både fargeglade og motebevisste kvinner på så vel 25 som 65 år som kunder. Flere av dem kommer igjen og igjen – opptil flere ganger i sesongen, smiler Agnes Rostrup Van Deun.

Tekst & foto: Geir Dahle

Følg IN magasinet på Facebook