Hjem » Stavanger »  Når bare det beste er godt nok

Når bare det beste er godt nok

At historien sitter i veggene hersker det ingen tvil om. Urmaker Thorbjørnsen åpnet dørene i 1903 og er dermed en av Stavangers mest tradisjonsrike urmakere. Tradisjoner kan riktignok bety så mangt. For Thorbjørnsen har det alltid innebært å gå sine egne veier.

– Vi vil tilby noe som er unikt for oss. Derfor bruker jeg mye tid på å finne merker som leverer noe særegent, både med tanke på design og kvalitet, forteller eier Tom Møller Christensen. 
Navn som Carl F. Bucherer, Frederique Constant, Alpina, Sjöö Sandström, Corniche, Bomberg og Maurice Lacroix bekrefter at Christensen vet hva han er ute etter. Dette er så langt fra trendy døgnfluer som det er mulig å komme. Isteden er de synonymt med tunge, familieeide selskaper kjent for kvalitetsur av ypperste slag. 
Ta for eksempel Carl F. Bucherer. For mange nordeuropeere er merket forholdsvis ukjent, men i land som Sveits, Tyskland, Frankrike og Østerrike representerer Carl F. Bucherer selve eliten blant klokkefabrikanter. Moderselskapet Bucherer er en av verdens mest fremragende forhandlere av ur og smykker, og forretningen deres i Paris den største i sitt slag. Bedriften ble grunnlagt i 1888 og er fortsatt i familiens eie.

Den perfekte følgesvenn – over og under vann

Blant høstens nyheter signert Carl F. Bucherer er klokken døpt Patravi ScubaTec. Den er, som navnet tilsier, et dykkerur.
Patravi ScubaTec fremstår som en high-end tolkning av «indie-dykkerklokken». Istedenfor å designe en hvilken som helst retrodmodell har Carl F. Bucherer hentet inspirasjon i hva folk faktisk liker, og laget sin egen versjon; en robust og moderne sportsklokke som ikke bare tåler en trøkk, men som også oser cool finesse. 
På baksiden er det inngravert en kjemperokke. Det er ikke uten grunn. Carl F. Bucherer har i en årrekke vært sponsor av Manta Trust, en veldedighetsorganisasjon hvis formål er å beskytte denne truede fiskearten. 
Patravi ScubaTec er forholdsvis stor, men på ingen måte overdimensjonert. Stålkassen er klassisk i sin form, men utformet med en serie rette linjer og vinkler som tilfører en moderne touch. Detaljene er luksuriøse, og vitner om at klokken er anvendelig også over vann. 
De siste to årene har disse klokkene kommet i flere modeller. Deriblant en variant for kvinner. Muligheten for å finne din personlige ScubaTec er derfor større enn noen gang.

I butikk og på nett

Heldigvis er det ikke bare rogalendinger og tilreisende som har mulighet til å investere i et ur signert Carl F. Bucherer. Ei heller rekken av andre unike objekter som skjuler seg bak disken hos Urmaker Thorbjørnsen. 
Nylig utvidet de virksomheten med nettbutikk. Autorisert salg av luksusklokker har i mange år vært forbeholdt tradisjonelle utsalgssteder. På generell basis er dette fortsatt regelen, men gradvis har flere merker åpnet for salg på nett. Forutsetningen er ofte at den aktuelle aktøren også har en fysisk forretning. 
Urmaker Thorbjørnsen er nå blant de første rene urmakerforretningene i Norge som har benyttet muligheten til å utvide med egen nettbutikk. 
De har alltid vært kjent som en forhandler som går nye og egne veier. Det gjør de fortsatt.

 

Fakta Urmaker Thv. Thorbjørnsen

Adresse: Nytorget 12A, 4013 Stavanger
Tlf: 51 52 07 66
Web: www.urmaker.no
Facebook: www.facebook.com/urmaker.no
Instagram: www.instagram.com/tomllchr

Tekst: Siri Gerrard | Foto: @watchby

Følg IN magasinet på Facebook