Hjem » Oslo » Mat & drikke » Møt New Orleans i Oslo

Møt New Orleans i Oslo

Jazz, blues og det cajun-kreolske kjøkkenet på sitt beste. Maten og stemningen finner du på New Orleans Restaurant i Rosenkrantz gate i Oslo sentrum. Med stor sannsynlighet er glade jazztoner det første som møter den som åpner dørene til New Orleans Restaurant.
neworleans_27
Her er det sitteplass til om lag 120 gjester og høyt under taket. Store buede vinduer, krystallkroner og møbler i edelt treverk reflekterer kolonitidens eleganse.

Fra sumpene i Louisiana

Det cajun-kreolske kjøkkenet er en blanding av ulike matkulturer som har fått leve og utvikle seg gjennom flere hundre år. Gjennom fransk, spansk, indiansk og afrikansk innflytelse spenner menyen over et levende hett og utrolig spennende smaksspekter. Her finnes velkjente favoritter, som Louisianas nasjonalrett Jambalaya, Spareribs og Gumbo. Typisk for kjøkkenet er ”The Holy Trinity”; løk, selleri og paprika. Chili og hvitløk er et ”must”, så maten er ”hot” men ikke brennende, forteller innehaverne Trude Fiskum og Knut Ranum som selv har vært i New Orleans flere ganger og har god kjennskap til både maten, kulturen og historien. Denne våren settes også alligatorkjøtt på menyen og det er eksklusivt fordi importrestriksjoner gjør denne råvaren lite tilgjengelig.

Jazz på menyen

Men den cajun-kreolske restauranten har mer å by på enn spennende mat. Liker du jazz, blues og cajun/zydecomusikk er dette stedet for deg. Her arrangeres det kvelder med kjente jazzartister. Bakgrunnsmusikken er uansett alltid relatert til New Orleans. Hvert år i mai åpner også uteserveringen, Cajun Café, som kanskje er Oslos vakreste bakgård. Ønsker du deg en annerledes restaurantopplevelse er dette stedet å gå.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Stian Broch Nielsen