Hjem » Stavanger »  Modulsofaen Camaleonda hos Kielland

Modulsofaen Camaleonda hos Kielland

I over 50 år har sofaen Camaleonda fra B&B Italia vært et ettertraktet samlerobjekt, flittig avbildet i ledende interiørmagasiner verden over og elsket av interiørdesignere, vintagehandlere og designkjennere.

For å beskrive formen og funksjonen til sin nyeste sofa endte designeren med å skape et helt særlig ord. Ordet består av de to italienske ordene «camaleonte» som betyr kameleon og «onda» som betyr bølge. To ord som beskriver en sofa hvis kameleonlignende natur er i stand til å transformere landskapet i det interiøret den står i.

Et ekte ikon

Camaleonda ble designet av den anerkjente italienske arkitekten og designeren Mario Bellini i 1970 og var kun i produksjon hos B&B Italia frem til 1979. Etter produksjonsstansen fortsatte populariteten å øke og sofaen ble et ettertraktet samlerobjekt i vintagebutikker verden over. Med et tiltalende design som både er firkantet og avrundet på samme tid er sofaen lett gjenkjennelig og enkel å falle for. Den konstante populariteten gjennom 50 år førte til at B&B Italia besluttet å relansere sofaen i 2020.

Grønt fokus

Relanseringen av Camaleonda ser ikke tilbake til fortiden. I stedet tar den sikte på å omskrive den udiskutable klassikeren i et samtidsperspektiv. 
– Da jeg ble spurt om å oppdatere Camaleonda, var det helt klart for meg at jeg aldri skulle, eller ville, være i stand til å endre på noen ting, uttalte Mario Bellini i forbindelse med relanseringen. Designeren så derimot et stort potensiale i at selve oppbyggingen skulle tas inn i det 20. århundre. Resultatet er en bæredyktig sofa som er bygd opp av resirkulerte – og resirkulerbare – materialer. 

Uendelig fleksibilitet

Camaleonda er en leken og fleksibel sofa som innbyr til å flytte rundt på modulene for å tilpasse sofaen enhver interiørsetting. Modulene festes sammen ved hjelp av metallkroker, ringer og tau. På den måten kan du enkelt flytte rundt på moduler, rygg- og armlen, hvilket gir sofaen en uendelig fleksibilitet.
I løpet av våren kommer Camaleonda til Kielland sin utstilling og de håper og tror at den vil bli tatt godt imot, slik at den kan fortsette å være et designikon for generasjoner fremover.

Fakta Kielland

• Adresse: Madlaveien 50, 4009 Stavanger
• Telefon: 51 64 64 80
• E-post: post@kielland-home.no
• Webside: www.kielland-home.no
• Facebook: facebook.com/kiellandhome
• Instagram: instagram.com/kiellandhome

Tekst: Marita Hamre | Foto: B&B Italia & Kielland
 

Følg IN magasinet på Facebook