Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Mer enn et kjøpesenter

Mer enn et kjøpesenter

De skapte kø-kaos med sine 19.000 besøkende under åpnings-helgen. Det er en fryd for øyet, og har alle service tilbudene du trenger i hverdagen. La oss sjekke ut hva som skiller Tasta Senter ut fra mengden.

Det handler om så mye mer enn shopping. Det nye senteret fungerer like mye som et bydelshus og samlingssted for lokalbefolkningen. Foruten sine 45 butikker og spisesteder, finner vi hjemmebaserte tjenester, helsestasjon, legesenter og SATS treningssenter. Her kan du med andre ord komme for å innrede huset, fikse håret, spise lunch i godt selskap, skaffe ny garderobe, handle mat, komme i form, bli frisk, og kjøpe blomster til noen du er glad i. Ja, rett og slett et helhetlig tilbud i ett og samme senter. Det er klart at dette er stort for Tasta bydel, men det rike tilbudet og flotte lokalene gjør senteret meget attraktivt for hele regionen. Det legges også fokus på ungdommen. 
– Dette blir på en måte ungdommens nye klubbhus, ungdommene på Tasta. Lokale lag kan får stille stand gratis for å selge lodd eller lignende. De legger også vekt på underholdning og hyggelige stunder. Under åpningshelgen var det flere konserter og opptredener av lokale artister. Senteret har en flott scene i første etasje, som gir en fin mulighet til artister for å promotere sine talenter og ikke minst, for å underholde folket.

Nye favoritter

Nytt senter, nye muligheter. Foruten de kjente og kjære tilbudene har Tasta Senter virkelig slått på stortromma når det gjelder nykommerene. Dette er butikker som for første gang er å se i Stavanger regionen. Hele butikkoversikten finnes på senterets hjemmeside, men la oss ta en kikk på hva nytt de har å tilby oss.

Sko-mani for alle

Uansett hvor stor din lidenskap for sko er, dekker Mani både lysten og behovet. Med en stilsikker, lys og oversiktlig innredning samt hyggelig betjening har butikken et stort utvalgt for både damer, barn og herrer. Mani som tidligere har vært å finne i Haugesund, Kristiansand, Bergen og Ålesund er endelig i byen. Her finner man praktisk alt et sko-hjerte lyser. Selskapssko, støvletter, fritidssko, og joggesko. Jeg vil si stilen er lekker, og har man ikke manien fra før av, blir det en glede å fylle opp garderoben. Vi takker Mani for å ha tatt vestlandet i betraktning og devotert en hel vegg med flotte støvler til oss. Det er godt å ha noe å velge mellom, og dette er rett og slett et sko paradis. Mani har sitt eget merke, Leaf. Her finnes det et flott utvalg i praktiske hverdagssko, spesielt til de mindre, og er blant annet vanntette. Disse skal være i samme kvalitet som anerkjente goretex. De har såklart også et spekter av andre populære kvalitetsmerker som Addidas, Convers, Timbaland, Ecco, Rieker, Hunter, Isle Jacobsen, Tommy Hilfiger og Viking. Verdt å nevne på støvel fronten, så er det en lokal designerkvinne som heter Kristine Vikse fra Haugesund, som har kommet ut med noen flotte støvler.

Jordbær ekstase

Det er noe søtt, tiltrekkende og koselig over det bæret. Det samme kan sies om kafe og spiseriet,Jordbær pikene. Jordbærpikene gir deg en rolig stund i en hektisk hverdag. Her kan du lene deg tilbake, unne deg noe godt og bare nyte. Det serveres hjemmelaget kvalitet basert på førsteklasses råvarer, tilberedt i kafeenes kjøkken; kaker og bakverk etter egne oppskrifter, friske salater, pai og påsmurt mat inspirert av varmere himmelstrøk. Dette er kun et lite utvalg av hva de tilbyr, så dette er virkelig plassen til å ta sin neste lunchpause, eller ettermiddagskaffe. Her får man Italiensk espresso, eller kafeens egne kaffe. Det perfekte supplement til hjemmelaget mat. Velkommen til en smaksopplevelse i meget koselige omgivelser.

Mote for mor og datter

Endelig er den her. Det populære merket Fransa er nå å finne som egen butikk. Dette er den ultimate mor-datter butikken med et rikt utvalg av jakker, blazere, gensere, selskapstøy, jeans og tilbehør. Merkene som føres foruten Fransa er, Ane Mone, Mapp, St.Tropez, dranella, og Didrikson. Ja, her finner man alt fra hverdag til fest. Verdt å nevne er at de har de populære Nora smykkene. Et flott norsk design, perfekt til garderoben.

«Snope»butikken for damer

«Its time to drink champagne, and dance on the table». Det første blikket mitt faller på er en serviette med denne teksten. Huset Harvig er en helt ny og spennende interiørbutikk med noe for alle. Den skiller seg ut med et utvalg som spenner fra interiørartikler, til flotte barneklær du ikke finner mange andre steder, og ikke minst - en sminkehylle fra et rent merke fra Danmark som heter Nilens Jord. Huset Hartvig har et så mye fint at man har lyst til å gjøre en liten gledesdans, og finne frem snopekurven. 
Gratulerer til Tasta bydel med nytt senter, og til alle i områdene rundt som nå har et spennende utvalg å reise til. Vi gleder oss til fremtidige opptredener, og selvsagt – Julehandelen. 

Tekst & foto: Helene Stenhaug

Følg IN magasinet på Facebook