Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Menn liker ikke rosa

Menn liker ikke rosa

Nå lanseres sommerens helrosa vinkartong. Nyheten vil nok falle best i smak hos kvinnelige vinelskere. Bare to av ti norske menn liker fargen, viser en undersøkelse.

Redd for rosa

Er norske menn redd for rosa? I forbindelse med lanseringen av sommerens helrosa vinkartong, den sommerfriske rosévinen Chill Out Coastlines Shiraz Rosé, har vinmakeren gjort en undersøkelse som avdekker norske menns anstrengte forhold til fargen rosa. Kun to av 10 menn svarer at de liker fargen rosa,  ifølge undersøkelsen som er utført av analyseselskapet Visendi blant nær 600 norske menn. Og en rosa vinkartong er åpenbart noe gutta mener passer best for jentene. Mer enn halvparten mener kartongen passer best som gave til sin kjære, mens 20 prosent ikke vil ha noe med en slik vinkartong å gjøre. På spørsmål om hva de ville gjort hvis de fikk en rosa skjorte i gave, sier hele 65 prosent at de ville gjort andre ting enn å bruke den selv – for eksempel gi den bort til Fretex (11 prosent).- Norske menn har talt: Rosa er ikke noe for dem. Derfor satser vi sterkt på kvinnene som en målgruppe for vår første rosa kartong, sier produktansvarlig Petter Wærsten i Norges største vinimportør, V&S Norway. 

- Stilig

Også i beskrivelsen av fargen rosa sier norske menn klart i fra om at de kan styre sin begeistring. Blant en rekke assosiasjoner topper beskrivelsene ”jålete”, ”jentete” og ”homsete”.Chill Out har derfor testet vinen på eksperter som ikke er redd for å slå et slag for rosa blant norske menn.”Rosa er vi veldig gode på kan man si.  Jeg må si det er meget tøft å lansere en rosa vinkartong! Jeg hadde kjøpt vinen bare på fargen,” sier Charlotte, for anledningen ikledd matchende rosa lårkort kjole. Til daglig går Charlotte under navnet Lars, og ser klart at menn ikke har oppdaget rosafargens kvaliteter. Men Charlotte og veninnen Natasha spår likevel at den rosa vinen blir en hit.”Wow, for en stiling kartong! Perfekt tilbehør når vi jentene skal på fest,” sier Natasha. Chill Out Coastlines Shiraz Rosé er en saftig, frisk rosévin med duft og smak av rips, bringebær og kirsebær. Vinen karakteriseres som forfriskende og lettdrikkelig, og passer godt til aperitiff, salater, skalldyr og lette fiskeretter.