Hjem » Bergen »  Med tid til fagkjærlighet

Med tid til fagkjærlighet

En overskyet ettermiddag i Bergen rusler jeg inn på Galleriet. På hjørnet i 1. etasje ligger Urmaker Gjertsen, og når jeg går over dørterskelen får jeg vennlige smil fra de ansatte. Daglig leder Gerhard Gjertsen kommer ut for å møte meg, og fra første øyeblikk er det klart at det hersker en egen forkjærlighet for håndverket i butikken.

Urmaker Gjertsen ble etablert i 1979 i Bergen sentrum. På 90-tallet flyttet butikken inn i Galleriet, og i 2001 la bedriften til en egen gullsmedbutikk. 
– De to bransjene går hånd i hånd, forklarer Gerhard, klokker i dag er å regne som smykker både for dame og herre, og mange av merkevarene vi fører produserer også begge deler.

Fagkunnskap skaper trygghet

Urmaker Gjertsen er en butikk som spesialiserer seg på reparasjon, service og restaurering både innenfor ur- og gullsmedfaget. Gerhard legger ikke skjul på at det er fagkunnskapen som gjør butikken spesiell. 
– Fagpersonellet må forstå produktene, og vi er alltid bevisst på at vi vet hva vi holder på med. 
At fagpersonellet kan sine produkter, mener Gerhard skaper trygghet hos kunden. Når man kjøper et kvalitetsur investerer man i et produkt som tar del i ens daglige liv, og det er derfor viktig at fagpersonellet kan svare på spørsmål og gi gode råd gjennom kjøpsprosessen. 
– Vi får også inn kunder her som er over gjennomsnittet interessert i ur, sier Gerhard. 
– Og da er det viktig at vi vet hva vi snakker om!
I gullsmedbutikken kommer kunder som skal investere i alt fra bunadssølv til forlovelsesringer. Også dette er produkter som krever at personellet kjenner sitt fag. Urmaker Gjertsen opplever at kundene kommer fornøyde tilbake. 
– Vi har både urmakere og gullsmeder ansatt, og vi lang erfaring med begge håndverk, sier Gerhard, som mener dette gir bidrar til kundenes gode kjøpsopplevelser.

Kvalitet og godt håndverk

De fleste merkevarene som finnes i butikken, har Urmaker Gjertsen ført helt siden butikken ble etablert på 70-tallet. Det blir snart 40 år med kvalitetsprodukter, smiler Gerhard. Butikken er én av fire i Norge som fører topproduktet Grand Seiko, og det er de stolte av. De er også eneste butikk i Bergen som er godkjent av produsenten til å føre Zenith. 
– Grand Seiko og Zenith er håndverksprodukter, og disse har lange tradisjoner som strekker seg tilbake til 1800-tallet, forklarer Gerhard. 
De fleste klokkene utsilt i butikken er av sveitsisk design og har et klassisk utseende, men her finnes også noe for den trendbevisste kunde. Blant butikkens mange produkter finnes merkevarer som Gucci og Calvin Klein, og nye smartklokker. 
– Vi har et stort spekter i vareutvalget for ur, sier Gerhard. 
Han legger til at dette også gjelder gullsmedbutikken, men her er det diamanter som er den største produktlinjen. 
– Her har vi også stort utvalg innen mange merkevarer, sier Gerhard. 
– Men vi er ekstra stolte av å føre norske Bruvik og den lokale merkevaren Van Bergen selvfølgelig!

Tidlig ute med nye produkter

Når jeg spør om trender i bransjen, forklarer Gerhard at merkevarene de fører er kjent for sitt klassiske utseende. 
– Klokkene er klassisk utført, så der er det kanskje ikke så innovativt, men vi er tidlig ute med å hente inn nye produkter, sier han. 
Særlig moteprodukter til gullsmedbutikken blir hentet inn tidlig, og i urmakerbutikken er de raske med å få tak i limiterte produkter. 
– Dette jobber vi mye med, sier Gerhard begeistret, for vi har så mange kunder som er interessert i disse produktene! 
Han forteller videre om de nye linjene innen de ulike merkevarene som snart kommer, og fagkjærligheten nærmest stråler ut av ham når han tålmodig forklarer meg hva som er spesielt med de nye produktene. 
– Ofte er det linjer som blir oppgradert og fornyet, sier han. 
– Men det kommer også noen helt nye produktlinjer. Blant annet skal Zenith og Tag Heuer lansere nye linjer til høsten. Og så kommer Certina med klokkemodellen «Heritage diver», som er en reproduksjon av en modell de lanserte på 1960-tallet, forklarer Gerhard.
Etter besøket hos Urmaker Gjertsen er det klart for meg at både kunden og faget står i fokus hos de ansatte. Er det et sted man skal gå for å investere i sin tid, er det her!

FAKTA: Urmaker Gjertsen og Gullsmed Gjertsen

• Adresse: Galleriet, 1 etasje. Torgalmenningen 8
• Tlf. 55 32 75 45
• Åpningstider: man-fre 09-21 & lør 10-18
• Facebook: www.facebook.com/JGjertsenUrOgGull
• Instagram: www.instagram.com/gjertsenuroggull

Av: Ida Elisabeth Veldman

Følg IN magasinet på Facebook