Hjem » Stavanger »  MED HJERTE FOR JOBB

MED HJERTE FOR JOBB

Står du utenfor arbeidslivet, er det godt å ha noen som ser muligheter der andre ser begrensninger. Som ser deg som et enkeltindivid med ressurser. Velkommen til Norasondegruppen. 

Det er lunsjtid, og i Norasondegruppens lokaler i Lillestrøm er det livlig prat. Folk går til og fra møte- og klasserom. Noen spiser i kantinen. Stemningen er god. Alle har de én ting til felles – de ønsker å komme i jobb.

Best på arbeidsinkludering

Og det finnes flere måter å nå målet på. Norasondegruppen er en sosial entreprenør med nærmere 60 års erfaring, og har datterselskaper som tilbyr voksenopplæring med norskundervisning og grunnskole, kurs og Nav-tiltak, samt arbeidsinkludering. 
– Vårt fokus er å være best på arbeidsinkludering. Det dreier seg om mennesker som står utenfor arbeidslivet. Ofte er det snakk om helseutfordringer, funksjonsnedsettelser eller sosiale utfordringer. Årsakene er forskjellige, sier leder for Norasonde-gruppen AS , Bodil Løkken Bendiksen.

Tett mot næringslivet

For å lykkes, jobber de tett mot næringslivet. Bygger nettverk og relasjoner. Synlighet og profilering er viktig. Norasonde tilstreber alltid å være ordentlige, etterrettelige og pålitelige. Og de fleste arbeidsgivere er positive; 
– Jeg har egentlig til gode å møte en arbeidsgiver eller en næringslivsleder som sier at man ikke er opptatt av å være en del av det å gi folk muligheter, sier Bodil.

Ser ressursene

Å se muligheter der andre ser begrensninger. Norasondegruppen fokuserer på individet, og ser den enkeltes ressurser. På huset drar man veksel på hverandres kompetanse. 
– For eksempel har vi en mann fra Syria som er lærer, og med hovedfag i matte. Hos oss får han timebetalt for å undervise, og samtidig får han praktisert norsk med de andre i klasserommet, sier Bodil.
Folk har ulike mål og drømmer som de ønsker å realisere.
– Vi har også opplevd å ha en dame som drømte om å bli lege, men hun hadde så dårlige norskkunnskaper. Et «hårete mål» var det, men hun jobbet hardt, og nå er hun i gang med legestudiet!

FAKTA: Norasondegruppen

• Kirkegata 3, m/inngang fra krysset Adolph Tidemandsgate og Voldgata.
• Tlf: 64 83 66 00
• E-post: post@norasonde.no
• Web: norasondegruppen.no
• Facebook: www.facebook.com/Norasonde
• Ved Hovedkontoret i Lillestrøm finner du: Norasonde Kurs, Norasonde Arbeidsinkludering og Norasonde Læringssenter

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook