Hjem » Bergen »  Marc Jacobs – lekent, retroinspirert og offbeat

Marc Jacobs – lekent, retroinspirert og offbeat

Amerikaneren Marc Jacobs beviser hver sesong at han er blant de mest innflytelsesrike moteskaperne i verden. Mer enn noen annen klarer han å kombinere chic design med en mer praktisk og urban stil. Se bare på brillekolleksjonen hans!

Dette er innfatninger som skapt for det motebevisste publikum. De er fargerike, holder høy kvalitet og har massevis av attityde. 
Marc Jacobs ble født i New York 1963, en tid da kreativiteten blomstret og byens skapende krefter inspirerte kunstnerspirer verden over. Jacobs var tidlig klar over hvilken retning han ønsket livet skulle ta. Bare femten år gammel fikk han jobb ved Charivari Boutique på Manhattan, som med sitt eksklusive og avant-garde-inspirerte utvalg tiltrakk seg en svært celeber kundekrets. Det var her Jacobs møtte designeren Perry Ellis, som siden skulle bli hans mentor og rollemodell. Jacobs fortsatte utdannelsen ved High School of Art and Design, og videre derfra til prestisjetunge Parson’s School of Design i New York. Der utmerket han seg raskt ved å vinne en rekke priser.

Women Designer of the Year

I 1986 introduserte Jacobs sin første kolleksjon. Mottakelsen var overveldende, hos både presse og publikum. På denne tiden var han også ansatt hos Perry Ellis Design. Ellis selv var død, men Jacobs fortsatte likevel å skape klær for det anerkjente firmaet. Det skulle imidlertid ikke vare så lenge. Inspirert av Seattles legendariske musikkscene overrasket han moteverdenen med sin mye omtale grunge-kolleksjon. Kritikerne applauderte, hans arbeidsgiver gjorde det ikke og Jacobs måtte forlate Ellis. 
Sammen med partner Robert Duffy startet derfor Jacobs sitt eget selskap, og fortsatte å designe klær under eget navn. Europa fikk snart øynene opp for det unge talentet og i 1997 ble han ansatt som kreativ leder for Louis Vuitton. Samme år åpnet han også sitt første eget utsalg i Soho. 
Igjen ble han beæret med en pris. Denne gangen med Women Designer of the Year.

Marc by Marc Jacobs – en ny stjerne blir født

I 2001 lanserte Jacobs for første gang linjen Marc by Marc Jacobs. Bare ytterst få kolleksjoner har mottatt stående ovasjoner fra så vel presse, agenter og publikum. Marc by Marc Jacobs var en av dem. 
I tiden som fulgte sjonglerte Jacobs tilværelsen mellom Louis Vuitton og sin egen design, etter hvert samlet under ett navn: Marc Jacobs. For noen år tilbake takket han imidlertid for seg hos Vuitton, og satset isteden fullt og helt på sine egne linjer. Det er vi mange som er glade for.

Innfatninger i en særegen klasse

I 2007 begynte Marc Jacobs også å designe briller og solbriller. Innfatningene gjenspeiler stilen til resten av kolleksjonen kalt Marc Jaccobs. Via trykk, farger og interessante materialkombinasjoner er Jacobs i stand til å definere trendene også gjennom sine brillekolleksjoner. Uttrykket er lekent, retroinspirert og offbeat. Den coole finishen er alltid høyst tilstedeværende. Det skal godt gjøres å ikke finne en modell du liker. 
Mer enn noen annen designer har Marc Jacobs klart å balansere moteverdenens kommersielle og kreative sider. Pressen elsker ham. Det samme gjør rike arvinger, hippe club-kids og middelaldrende mødre. Jacobs har en ung, men likevel sofistikert touch ved arbeidet sitt. Han har et unikt øye for detaljer og har aldri vært redd for å overraske moteverdenen med noe nytt og annerledes.
Briller fra Marc Jacobs får du hos Optiker Svabø Synsam i Bergen.

FAKTA: Optiker Svabø Synsam

• Optiker Svabø er lokalisert tre steder i Bergen; Vågsalmenning 10, Strandgaten 18 og på Lagunen Storsenter.
• Firmaet drives nå av femte generasjon Svabø.
• De har vært medlem av Synsam siden kjedens oppstart i Norge i 1994.
• Telefon: 55 32 61 50
• E-post: vaagsalm@optikersvabo.no

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Synsam/Marc Jacobs

Følg IN magasinet på Facebook