Hjem » Bergen »  Lykkelig som liten, likevel stor!

Lykkelig som liten, likevel stor!

Dagen er overskyet og den friske, kalde luften gir meg roser i kinnene idet jeg går ned Strandgaten i retning Nordnes. Klokken er snart ti, og det er allerede yrende liv her. Jeg er på vei mot DUXIANA, og idet jeg åpner døren blir jeg møtt av et vennlig ansikt og et smil.

DUX ble etablert i 1926, og i 2002 åpnet butikken i Bergen dørene for første gang. Her har de holdt til siden, og i fjor ble butikken renovert. Butikken er lys, åpen og innbydende. Det er møbler her, men flest senger.
– Vi er en spesialbutikk, sier Kjersti Hamnes og viser meg rundt i butikken. Hun er daglig leder og innehaver av DUXIANA i Bergen og Oslo. 
– Madrassene våre er særegne på grunn av det multielastiske spiralsystemet. Vi er en av de få som produserer sengene på egen fabrikk, og det er vi stolte over, forteller Kjersti.

Produkter i særklasse

Omtrent en tredjedel av livet tilbringes i sengen, og da er det viktig med god sengekomfort. Å sove i en DUX seng gir én time mer med dyp søvn hver natt, etter det forskning ved Karolinska Institutet i Stockholm viser. Kjersti forteller at kunder kommer tilbake med historier om at livet er forandret til det bedre etter innkjøpet av deres madrasser. DUX-madrassene med det elastiske spiralsystemet gir en ekstra god trykkavlastning slik at ryggsøylen blir rett og kroppen hviler i sin naturlige posisjon. I tillegg har flere av modellene Pascal-systemet i toppen. Dette systemet benytter «kassetter» i toppen av madrassen hvor fasthetsgraden tilpasses skuldre, hofter og ben. Disse kan enkelt justeres i etterkant ved vektendring, ryggproblemer eller graviditet. DUX er kjent for høy kvalitet og lang levetid på produktene. 
– Her velger man sengen for livet, sier Kjersti. 
Hun forteller om forskjellen mellom DUX senger og andre madrassprodusenter. Det finnes mange ulike varianter på markedet med nyheter som testes ut, ikke alt med like stor suksess. Kunder kan oppleve å bli behandlet litt som prøvekaniner. DUX, mener hun, har funnet et konsept som fungerer. 
– Vi finner ikke opp hjulet på nytt, sier hun. 
– Men videreutvikler et godt konsept som kundene også er fornøyde med.

Mange muligheter gir fornøyde kunder

Butikken i Strandgaten er liten, men her finnes mange muligheter. DUXIANA Bergen utvikler personlige forhold til sine kunder; de bruker tid på kundene sine, som får god oppfølging og hjelp i butikken. Ifølge Kjersti får kundene veiledning i å skape det soverommet de selv ønsker. Sengens utseende og utforming tilpasses kundens behov og smak. Det er over ti sengegavler, DUXIANA følger trender i de over tre hundre tekstilene de velger. Butikken fører også et stort utvalg sengetilbehør og eksklusive sengetøy fra blant annet Gant Home, Georg Jensen Damask og Himla. Dunet er norskprodusert, og er av høy kvalitet. Standardstørrelsen på madrasser har de også alltid på lager. 
– Her kan vi gi kundene våre gode tilbud, sier Kjersti.

Fører også lekre møbler

DUXIANAS spesialitet er senger, men de er også dyktige på møbler. I fjor lanserte de en ny møbelkolleksjon som ble vist på årets Stockholmsmesse, og fikk gode tilbakemeldinger. Nytt av året er sofaen «Alicia», som er DUX sin første modulsofa. I denne er det brukt spiraler og Pascal-systemet, noe som gir den god sittekomfort selv om den er en myk modulsofa. Møblene er av klassisk, tidløst design men likevel moderne. Kombinert med god sittekomfort er resultatet både vakkert og funksjonelt. Et godt eksempel er Jetson-stolen, som har blitt en bestselger. DUXIANA har utviklet seg til å bli en mester i sitt fag, og i dag finner man DUX-madrasser i flere av verdens beste hoteller. Butikken i Bergen gjør det bra, og skal snart lansere ny hjemmeside i samarbeid med Oslo-filialen. 
– En god dag starter med en god natts søvn, smiler Kjersti.

FAKTA: Duxiana Bergen

• DUXIANA Bergen er spesialbutikken for DUX senger ytterst i Gågaten.
• Adresse: Strandgaten 91, 5004 BERGEN
• Tlf: 55 32 24 55
• Web: www.duxiana.no
• Facebook: Duxiana Bergen
• Instagram: www.instagram.com/duxiana_bergen
• Åpningstider: mand-tors 10-18 og fred-lør 10-16

Tekst: Ida Elisabeth Veldman | Foto: Ida Elisabeth Veldman & Duxiana

Følg IN magasinet på Facebook