Hjem » Stavanger »  Kygos debutkolleksjon: Musikk og mote

Kygos debutkolleksjon: Musikk og mote

– Dette har vi gledet oss til, forteller Bjørn Matzow Tønsberg hos Geddon. Han snakker om høstens store motesnakkis, artisten Kygos debutkolleksjon. Geddon er nemlig en av få utvalgte motebutikker som nå har disse klærne i hyllene.

Kygos kolleksjon består av klær og lydprodukter med utgangspunkt i artistens egen stil, med stort fokus på kvalitet og gode materialer. Den røde tråden er komfortable klær med et stilrent uttrykk og inkluderer alt fra basisplagg, romslige t-skjorter, smale joggebukser, ytterjakker, høretelefoner og capser. Samtlige plagg er laget i kvalitetsmaterialer som skinn, organisk bomull og ull. 
– Jeg har alltid hatt en sterk interesse for klær, og har lenge lekt med tanken om å starte noe eget og utfordre meg selv kreativt på et helt annet felt enn musikken. Det har vært en utfordrende prosess, men jeg er veldig fornøyd med resultatet og spent på hvordan kolleksjonen blir mottatt, sier Kyrre Gørrvell-Dahl. 
Den ferske designeren har vært aktivt med i hele designprosessen – fra å sette de kreative rammene i starten og helt frem til de ferdige produktene. Prinsippene fra musikken har han tatt med seg inn i arbeidet med kleskolleksjonen. Og kvaliteten? Den måtte ganske enkelt være god.

Eksklusivt og brukervennlig

Kolleksjonen er delt inn i to linjer: Kygo Life og Kygo Vibe. Life er mer eksklusiv, mens Vibe er mer sporty og streetwear-inspirert. For å sikre kvaliteten har samtlige plagg gjennomgått prosesser som sikrer at både form og farge holder seg svært godt over tid, og stoffene kjennes behagelige mot huden. 
Den såkalte Kygo-stilen har lenge vært en hit blant norske gutter. Derfor er det ekstra gledelig at den populære DJ’ en nå også har designet klær for jenter. Kolleksjonen inneholder blant annet basis t-skjorter og store gensere. Til å lage disse plaggene har han fått god hjelp av kvinnene i sin nærmeste omgangskrets. Både kjæresten og de to søstrene hans har kommet med uvurderlige tips. 

Moteelitens reaksjoner etter debutvisningen har vært jevnt over positive. Beskrivelser som nøktern, gjennomtenkt, jordnær og kvalitetspreget går igjen. Stilen er utvilsomt skandinavisk. Linjene rene og enkle; fargepaletten klassisk – mye sort, mye hvitt. Plaggene er på ingen måte avant-garde, men lette å forstå og enkle å bruke. 
– Dette er fantastiske hverdagsklær; kule men samtidig ytterst komfortable, forteller Bjørn Matsow Tønsberg. Nå håper vi bare at Kyrre følger opp med en sommerkolleksjon også.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Kygo Life

Følg IN magasinet på Facebook