Hjem » Oslo » Mat & drikke » Kulinariske opplevelser i høyden

Kulinariske opplevelser i høyden

Høyt over Oslos gater, ganske nøyaktig 107 meter, finner vi en eksklusiv, intim restaurant hvor matopplevelsen står i høysetet.
2, Oslo Plaza, ta bort gulstikk, foto charlotte sverdrup
Akkompagnert av den spektakulære utsikten i 34. etasje på Oslo Plaza kan du innta Middelhavsinspirerte lunsj- og middagsretter.
Kjøkkensjef Bjørn Ellefsen har erfaring fra Nobu i London og Bagetelle i Oslo, restauranter med henholdsvis én og to stjerner i Michelin-guiden. Med slik kompetanse kan du være sikker på å bli servert retter av høy kvalitet.

– Vi tilbyr gjestene surprise-menyer, forteller Robert Holan, F & B manager. Man kan velge mellom en tre-retters meny eller en fem-retters meny med forskjellige vinpakker. Menyene skiftes hver dag. Dette konseptet gjør at restauranten kan tilby de beste råvarene, og det gir gode muligheter til å spille på kokkens kreativitet. Man kan også velge retter fra en à la carte-meny. Til lunsj kan du bestille restaurantens sharing-plates. Da får du og dine lunsjgjester mat på store tallerker og fat, slik at dere kan dele både maten og det sosiale. For tørste ganer er det også en cocktailbar i tilknytning til restauranten. Her satses det på nye, innovative drinker, blant annet de nye design-tinies, som er designer martinis. Inspirasjonen er hentet fra New York og London.

34 Restaurant & Bar er ingen typisk hotellrestaurant, men en restaurant på et hotell. På hverdagene finner mange businesskunder veien hit, mens helgene er mer preget av romantikk. Da kommer gjester som skal kose seg, gjerne i kombinasjon med for eksempel teaterbesøk.

– Vi går ikke først og fremst inn for å selge mat og drikke, gjestene kommer ikke hit utelukkende for å bli mette. Det er nok av restauranter i byen som lager mat uten sjel, og vi ønsker ikke å være en del av det. Vi ønsker å selge opplevelser, sier Holan.

Tekst: Cathrine Engebret  Foto: Charlotte Sverdrup