Hjem » Bergen »  Kjøkkendrømmer til folket

Kjøkkendrømmer til folket

Med utallige valgmuligheter og skreddersydde løsninger har Studio Sigdal realisert mange bergenske kjøkkendrømmer de siste tiårene – både for førstegangskjøpere og for dem som har kjøpt kjøkken noen ganger før.

Ingunn Thea Hågøy, er markedsansvarlig i Studio Sigdal Bergen.

– Kjøkken til alle! Det er det som hovedbudskapet i vår høstkampanje. Derfor har vi fokusert på mangfold og variasjon i utstillingene våre, forteller Ingunn Thea Hågøy, som er markedsansvarlig i Studio Sigdal Bergen.
Hågøy har akkurat ønsket oss velkommen med en nytraktet kopp kaffe, og tar oss med til ferskeste tilskudd blant vrimmelen av utstillinger i lokalene som okkuperer hele første etasje hos Bergen Næringspark i Kanalveien 66.

Kompakte, kreative løsninger

– Her har vi et stjerneeksempel på en smart kjøkkenløsning for dem som ønsker seg mye, men har begrenset med plass, sier hun og viser oss et kompakt oppsett der et stilrent benkearrangement er integrert med en kjøkkenøy og en sitteplass.
Hågøy utdyper:
– I dag flytter mange veletablerte fra eldre eneboliger, til nye, mindre leiligheter, der det ofte er en åpen stue/kjøkken-løsning. Da er ofte utfordringen å utnytte arealet maksimalt, gjennom en kjøkkenløsningen som fungerer i begge rommene. Som her, der du har en skyvedørsløsning med hyller og oppbevaring mot stue og dessuten også denne fiffige overgangen, sier hun og viser oss den gråoljete benkeplaten i eik som elegant går over til å bli to sitteplasser.
Faz Palett er navnet på modellen som er brukt i dette moderne oppsettet – en kompakt, men både fleksibel og funksjonell løsning, der overskap er overflødig og der all matoppbevaring og hvitevarer utelukkende er integrert under benkeplatene.

Grepsløst og integrert

– Vi ser at flere og flere går over til kjøleskuffer der man har det mest nødvendige av ferskvarer, og at det høye kjøleskapet plasseres på et tilstøtende rom. Har man lite med plass, gjelder det å bevare mest mulig av romligheten. Ofte er objekter over livhøyde en tyv på dette området, forklarer Ingunn.
Hun trekker også fram de mange lekne kombinasjonene i den kreative løsningen. Både når det gjelder materialsammensetninger og fargevalg. Som eksempelvis de blågrå og lett avrundede frontene, samt vekselvirkningen og kontrasten mellom heltre og homogen laminat i benkeplatene.
– Dessuten går det mye i grepsfrie løsninger nå om dagen, som disse tip-on-skuffene og push-dørene, sier hun og demonstrerer.
Ingen håndtak som stikker seg fram her. Et lite trykk er nok, og vips så åpner skuffen og døren seg i en jevn og myk bevegelse.
Den ferske utstillingen er også utstyrt med en rykende fersk nyhet på hvitevaresiden - en induksjonsplatetopp fra Siemens, med integrert ventilator mellom kokesonene.
– Denne praktiske kjøkkenviften er utrolig besparende når det gjelder plass, forklarer Hågøy.

Leker med det maskuline

Trenden med mørke farger og lekne kombinasjoner ser vi også et klart eksempel på i en sprek rettveggsløsning litt lenger inne i utstillingslokalene.
I det kontrastrike oppsettet har Sigdals utstillingsdesignere paret Amfi Lakris – et mørkt benkeskapsarrangement i sort eik, med det lyse, landlige og lett romantiske i vitrineskapene i klassikeren Herregård Palett. Det hele bindes sammen av en kompositt benkeplate - en såkalt Dekton-plate, som finnes i mange mulige varianter.
– Samtidig som kontrastene gir liv og spenning, eksisterer det også finstemt harmoni denne komposisjonen, mener Studio Sigdals markedsansvarlig.
Og når vi først er inne på det mørke og maskuline, så tar Hågøy oss med til et annet løsningsalternativ der naturfarger og materialbruk taler sitt klare språk.

Tilbake til naturen

– Denne fargen bærer navnet Kongle, og antyder en sterk forbindelse til naturen. Denne trenden med naturfarger og framtredende trestrukturer er blitt sterkere det siste året, og fenomenet er med på å betone benkeskapene som møbel.
Hågøy tar oss deretter med til en helt motsatt løsning på den andre siden av veggen – Uno – som er et stilrent, hvit oppsett – en prisgunstig og arealeffektiv kjøkkenløsning som mange førstegangskjøpere velger.
– Her finner vi også de smarte løsningene når det gjelder plassbesparelse, sier hun og drar ut en skuff, som folder seg ut og blir til ekstra benkeplass, eller spisebord om man ønsker.

Kjøkkenopplevelse i 3D

Mulighetene er mange hos Studio Sigdal Bergen. Nå har du også muligheten til å få en tredimensjonal opplevelse av kjøkkenet og løsningen du har kommet fram til sammen med Studio Sigdals hjelpsomme kjøkkenkonsulenter.
Ved hjelp av VR-briller, kan du nemlig bevege deg virtuelt inn i ditt nytegnede kjøkken og få en smak av hvordan løsningen fungerer og tar seg ut.
– Veldig enkel å ta i bruk, og veldig effektfull. VR-briller får du fra oss, samt en mail, der alt du trenger å gjøre er å følge en lenke i e-posten. Så er det bare til å mikse og trikse med arrangement, material- og fargevalg. Ja, egentlig er det jo bare fantasien som setter begrensinger, smiler Sigdals Ingunn Hågøy.

Fakta Studio Sigdal Bergen

Adresse: Kanalveien 66, 5068 Bergen
Tlf.: 55 30 71 30
E-post: aa@studiosigdal-bergen.no
Web: www.sigdal.com/forhandler/bergen/studio-sigdal-bergen/
Åpningstider: man-ons 09-17, tors 09-19, fre 09-17, lør 10-15 og søn stengt. I forbindelse med jul, påske og i juli måned har de andre åpningstider.

Tekst & foto: Geir Dahle

Følg IN magasinet på Facebook