Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Kilden til alt

Kilden til alt

«Jeg fant, jeg fant», sa askeladden. Vi er alle på jakt etter noe. Måtte det være nye klær, en god bok, et herlig måltid eller rett og slett en kosestund med venner, kjæresten eller familien. Hos Kilden kjøpesenter setter bare fantasien grenser til hva du kan finne.

Kilden er en oase av muligheter, og har i det siste tiåret vokst seg større, sterkere og vakrere. Beliggenheten i Hillevåg bydel, 2 km fra Stavanger sentrum, gjør senteret til et naturlig samlingssted for mange. Litt til sides fra byens mas, men med et sortiment som tilfredsstiller alle behov og enhver anledning. IN magasinet tok turen og utforsket handlemulighetene og dets besøkende.

Modernisert klassiker

Kilden har vært en klassiker i flere år, og etter senteret ble modernisert og ombygget kan Kilden nå friste med 60 butikker fordelt på 15000 kvm handelsareale og tilbyr 350 gratis parkeringsplasser. Senteret er lyst, rent og pent de tre etasjene gir en rom til å puste fritt og enkelt finne det man leter etter. Senteret byr på en herlig miks av mote, interiør, tjenester, servering og spesialbutikker. La oss ta en nærmere kikk på utvalget.

Interiørhimmelen

Skal du pusse opp i sommer? Eller kanskje du leter etter bryllupsgave? Enten du ønsker noe spesifikt eller bare er ute etter å «snope» noe hyggelig til deg selv, er her mange skatter å velge mellom. Feel er et interiørkonsept for alle hjemmets rom. Her kan du hente mye inspirasjon og ideer til hva du selv kan skape hjemme. De har et basis sortiment med alt fra lysekroner til puter, stoler, oppbevaring, klokker, kopper og de populære skiltene med tekst. Blikket mitt faller på et håndmalt skilt som leser «For mye av det gode kan være sinnsykt deilig». Et ordtak som skildrer butikken ganske bra. Her er det høy kvalitet til et passelig prisnivå. Kremmerhuset er også en klassiker for småting til hjemmet, og etter et besøk her kan du ha gjort selv en enkel hybel om til et personlig paradis. Prisene passer selv for studenten, men utvalget snakker til alle. Skal du være enda mer økonomisk finner du også et godt utvalg på Nille, som har forandret seg betraktelig de siste årene. Her er mye fint til lavpris. For det mer eksklusive utvalget har Kilden både Kitch`n og Tilbords. Alt til soverommet finner du på Princess.

Motemekka

Dress for success, lyder en kjent frase. På Kilden finner du både det vanlige og det mer unike klesutvalget. Det var en stor glede da Kilden kapret H&M, men senteret har så utrolig mye mer. For sko har de fasjonable Bianco Footwear og rimelig og fine Økonomisko. For gutta finnes Boys of Europe, Capone Men, Dressmann, KappAhl, Jean Paul og Frank Q. Kilden satser på nye bedrifter og Frank Q er et kleskonsept for den moderne mann som har livet under kontroll. Damenes utvalg består av Vivikes, Lindex, Claire.dk, VIC, Personlig Mote og KappAhl. For tenåringene er favorittene Bik Bok, H&M og Lindex og for de yngste kan det friste med WOW og Name It. Tilbehør og reisevesker finner du hos Morris og CMYK. Gullsmeder er det også på huset og du kan velge mellom Gullkilden og Askeland Ur & Smykker. Trenger du deilige dufter eller ønsker en makeover har Koch Parfymeri produkter med kvalitet fra øverste hylle. Det økonomiske alternativet er Vita.

De fine øyeblikkene

Det er torsdag og det myldrer av folk på senteret. Passe mengde til fin stemning, uten å måtte stå i noe særlig kø på butikkene. Vi bestemmer oss for å treffe litt folk og møter på Merete og Iben som er på WOW å kikker. De skulle egentlig se etter sko, men plutselig havnet de inn for å kikke på kjoler. Iben har nettopp vært på fotballtrening på jentelaget til Viking og avrunder dagen med koselig handletur. Videre i rasteplassen for barn i 2. etasje finner vi lille søte Tea Mira som er med mamma og pappa på handletur. De bor like i nærheten og går mye på Kilden. Tea Mira hadde ingenting imot imot å stille opp på en liten photoshoot.

Utrolig utvalg

Det er selvsagt mer enn interiør og mote til senteret. Utvalget av spesialbutikker er stort og du finner både helseprodukter, reiseartikler, teknisk utstyr, fotobutikk, frisør, renseri, bokhandel blomsterhandel, lekebutikk, apotek, spill, sport, telekiosk og briller. Trenger du en pause i handlingen kan senteret by på deilige italienske retter hos Pasta Fresca. Her er alt hjemmelaga etter tradisjonelle italienske oppskrifter. Bakeriet er også en favoritt, og du finner selvsagt Dolly Dimple og Cafè Express. Senk skuldrene og ta deg tid til den gode samtalen mellom handlingen. Ta turen til Kilden, hvor de gode øyeblikkene skapes og skatter oppdages. 

Tekst: IN magasinet | Foto: Susan Jane McLinden

Følg IN magasinet på Facebook