Hjem » Oslo » Mat & drikke » Japansk på sitt beste

Japansk på sitt beste

Nippon Art er en japansk restaurant av høy standard. Den har et spekter av sushiretter, tradisjonelle japanske retter og fisk- og kjøttretter. Nippon Art ble kåret til Oslos beste sushirestaurant av TVNorge.
sjølyst 061
Nippon Art er Oslos eldste sushirestaurant. Den ble startet i 1985 og ble ett av Oslos største in-steder, viden kjent for sin utsøkte meny. Sushien hos Nippon Art er beskrevet i ordelag som: ”Himmelsk sushi og sashimi”, ”Rå fiskekunst” og ”Rågodt” (Omtale i Dagbladet.) Nippon Art er et populært sted for kjendisfolk, og finansfolk som jobber i området rundt, slik det ofte pleier å være der tettheten av koksgrå dresser er høy, og representasjonskontoene store.

Verdenskjent

Restauranten er kjent på det internasjonale restaurantkartet. Hit kommer det bordreservasjoner fra utenlandske gjester som skal besøke Oslo. I 2005 ble lokalene pusset opp, og restauranten fikk et delikat interiør og en utvidet meny. På menyen finner man et stort utvalg av fisk og skalldyr, kjøtt og kylling, fondue og nudler. Her får du en matopplevelse som alltid er tilberedt av råvarer av ypperste kvalitet.
Nippon Art bilder 017

Eksotisk

Nippon Art har over 50 typer forskjellig fisk og skalldyr fra hele verden. Noe som gjør den verdensledende når det gjelder utvalg. Her får du fisk ved navn som Wild King Fish, Grouper, Barracuda, Trevally, Hval, etc. På fiskemenyen står også den legendariske St. Petersfisken, som mange mener er en av havets mest velsmakende fisker. Når du kommer til restauranten kan du be om at kokken tilbereder et spennende fiskemåltid til deg. Da kan du få smake fisk du aldri har hørt om før. Men Nippon Art har mer eksotisk å by på. På menyen finner du for eksempel også krokodille- og kengurukjøtt. Ønsker du å holde et lukket selskap kan du bestille Tatamirommet. Der kan du spise på ekte japansk vis (sitte på gulvet og spise med pinner). Her er det perfekt å arrangere alt fra romantiske kvelder til businessmøter. Business Lunsjserveringen starer fra klokken 11.00 alle hverdager. Men ellers er det en god idé å reservere bord på forhånd.

Tekst: Berith Eva Lamøy Foto: Stian Broch Nielsen