Hjem » Oslo » Mat & drikke » Italiensk på bryggekanten

Italiensk på bryggekanten

Hos la Donna dei tuffi på Lysaker Brygge kan man nyte både den fantastiske utsikten over Oslofjorden og en spennende meny basert på det italienske kjøkken.
ladonna_51 copy
La Donna dei tuffi ligger nærmest som en oase ytterst på Lysaker Brygge. Etter bare ti minutter med buss fra Nationaltheatret er det omtrent som å komme til en annen verden. Byens støy og kaos erstattes med en rolig og avslappende atmosfære. Innenfor dørene er det hyggelig og innbydende, med et stilrent og moderne interiør. Rett utenfor de store vinduene ligger bryggen og fjorden, og om sommeren er det mulig å nyte utsikten også fra den store uteserveringen. La Donna dei tuffi er en italiensk restaurant med en nyskapende meny. De serverer både pizza, pasta, kjøtt- og fiskeretter og fristende desserter. Innehaver Elif Güler og restaurantsjef Fatma Stér, forteller at det er viktig for dem at restauranten har sitt eget særpreg, både når det gjelder mat og interiør. De reiser mye og henter inspirasjon fra storbyer rundt om i verden og følger trendene. – Alle som jobber her er opptatt av vin og mat. Vi vil være innovative og samtidig gi en eksklusiv opplevelse uten at prisene blir for stive.

Gode råvarer

Menyen i restauranten baseres på sesongens råvarer, og nå til sommeren blir det mye deilig sjømat å velge i. De legger i det hele tatt stor vekt på råvarene, og bruker mye tid på å finne frem til de beste. – Vi smaker selv på alt vi kjøper. Og vi bruker helst leverandører som leverer varer fra små steder i Italia. Olivenoljen vi har er den beste vi har smakt. Den er så god at man nesten risikerer å spise seg mett bare på olivenolje og brød, sier Fatma med et smil. Hos la Donna dei tuffi bruker de også lang tid på å utvikle nye retter, noe som sikrer unike smaksopplevelser. Blant annet brukte de et halvt år på å finne frem til det perfekte brødet. Det er bakt med urter, og har allerede blitt svært populært blant gjestene. – Vi bruker mye friske urter i maten. Dessuten er vi opptatt av at maten skal være sunn, med ordentlige råvarer. Vi bruker ikke dressinger til salater, men heller kjempegode oljer. Vi ønsker at det skal være rene, gode smaker og blander ikke mange forskjellige smaker i en rett.
ladonna_44 copy

Spennende pizza

Restauranten kan også tilby en spennende pizzameny. De har eksperimentert mye med å finne nye smaker og ingredienser til pizzaene sine, og kan blant annet om ikke så lenge friste med trøffelbunn. Eierne av la Donna dei tuffi er også de samme som står bak Pizza Pancetta, en kjent og populær kjede i Oslo. Også der har de gjort mye nyskapende. – Pizzaene vi serverer her i restauranten er litt annerledes enn dem vi har hos Pizza Pancetta, selv om hovedingrediensene er de samme. Vi ønsker å ha en litt utradisjonell pizzameny. Vi har pizza med for eksempel scampi, trøfler, friske urter og fiken. Vi liker å introdusere nye råvarer. Og kundene synes det er kjempespennende, og spør ofte hva ingrediensene er, sier Elif.

Fokus på sommeren

La Donna dei tuffi åpnet dørene i mai i fjor, og de forteller at de ble litt overrasket over den store pågangen i fjor sommer. De forsikrer om at de i år møter sommeren godt forberedt, og har satt ekstra stort fokus på sommersesongen. De har økt bemanningen betraktelig og har i år dobbelt så stor uteservering. Det kan ofte lønne seg å reservere bord på forhånd da det raskt kan bli fullt. – Her kan man nyte utsikten sommer som vinter. Om sommeren har vi en flott uteservering som er rolig og uten kaos. Det er en atmosfære her som du ikke får så mange andre steder i Oslo. Området rundt har dessuten fine bade- og turmuligheter, sier Fatma. – La Donna dei tuffi er italiensk og betyr stupende kvinne, et navn vi føler passer godt i disse omgivelsene. Selskapslokaler Fatma og Elif kan fortelle at de er veldig opptatt av vin. De har et stort utvalg av gode, italienske viner som er veldig populære hos kundene.

– Vi synes det er viktig at mat og vin skal komplettere hverandre. Alle servitørene har gått på vinkurs og er kjempeflinke med vin. Og vi anbefaler gjerne riktig vin til maten. Om sommeren serverer de blant annet indrefilet marinert i sitronsaus, og sammen med den riktige rødvinen er dette et nydelig måltid som formelig smelter i munnen.

Restauranten har også en lounge avdeling med alle rettigheter. Her kan man sitte og nyte atmosfæren mens man koser seg med en god whisky, cognac eller kaffe. Fredag og lørdag etter kl. 18:00 er det dessuten muligheter for å leie restauranten til selskaper. Med plass til over 100 personer er dette et ypperlig sted å arrangere alle slags festligheter. De er gjerne behjelpelige med å skreddersy en meny etter kundenes ønsker. På søndager serveres det brunsj, hvor kjøkkensjefen setter opp en ny meny til hver søndag. Et fint sted å avslutte søndagsturen med et deilig måltid. Her er hele familien velkommen, både barn og voksne. Og har man heller lyst til å ta med seg maten hjem, tilbyr de også take-away.

Tekst: Mona Gullstein Foto: Stian Broch Nielsen