Hjem » Oslo » Mat & drikke » Italiensk atmosfære på bryggekanten

Italiensk atmosfære på bryggekanten

Med sine tre restauranter i Oslo har Olivia etablert seg som et kjent navn for hovedstadens matinteresserte, og særlig blant de mange som har forelsket seg i italiensk mat og vin. I løpet av våren åpner Olivia på Aker Brygge igjen dørene etter omfattende oppussing, og kan friste med både italiensk stemning, mat og vin av ypperste klasse.
olivia aker brygge header

Det er nok mange som har ventet på at restauranten Olivia på Aker Brygge skulle åpne dørene igjen, og i vår er endelig ventetiden over. Etter oppussingen vil lokalene fremstå både i ny drakt, med enda flere sitteplasser både ute og inne, og ikke minst det splitter nye selskapslokalet. I de gamle verkstedslokalene kler stemningsfulle og spennende bilder og film fra Napoli veggene og kurvmøbler, vegger med levende lys, hyggelige peiser og høye katedral-vinduer med utsikt mot festningen skaper den perfekte rammen rundt de smakfulle italienske rettene kjøkkenet tryller frem.
I tillegg til restauranten på Aker Brygge finner man også Olivia på Tjuvholmen og Olivia i Hegdehaugsveien. Men selv om det går en rød tråd både gjennom meny og interiør, er Olivia langt i fra noen kjede og hver restaurant har sitt særpreg. - Selv om man skal kjenne igjen Olivia i alle restaurantene, og vite at uansett hvilken av våre restauranter man besøker så er man sikret en god matopplevelse og hyggelig service. Og de samme pizzaene med tynn bunn stekt i steinovner. Men det er viktig for oss at hver restaurant har sitt særpreg, forteller adm. direktør Tone Wicklund-Hansen. 
– Blant annet har hver restaurant fotografier fra italienske byer på veggene. I Hegdehaugsveien er det bilder fra Roma, på Tjuvholmen med kanalene er det selvfølgelig Venezia og på Aker Brygge er både bilder og dekor inspirert av Napoli.

Olivia Aker brygge enkeltbilde

Unike opplevelser med egne selskapslokaler

Den nyoppussete restauranten på Aker Brygge har ikke bare fått flere sitteplasser, også kjøkkenet har blitt større, noe som gir kjøkkensjefen enda mer spillerom. 
– Vi kommer fremdeles til å ha vår faste pizza-meny som er utrolig populær og som mange forbinder med Olivia. Napoli-regionen er dessuten kjent for sin sjømat, noe som menyen selvfølgelig vil gjenspeile. I tillegg har vi fått en robata grill, så det blir også mange fristende grillretter på menyen. Med det nye kjøkkenet kan vi nå tilby nye og spesielle italienske retter som vi ikke har hatt mulighet til tidligere, noe vi synes er veldig spennende.
Olivia på Aker Brygge kommer også til å ha et eget selskapslokale, som vil egne seg både til spesielle anledninger som bursdager eller jubileer, en hyggelig kveld med vennegjengen eller firmafester. Rommet er dessuten fullt utstyrt til møteaktivitet, og er det perfekte sted for møter kombinert med en unik matopplevelse. 
– Olivia har en egen selskapsmeny, og i utarbeidelsen av selskapsmenyen har vi brukt arbeidsnavnet «underholdning». Vi ønsker at gjestene skal få en spesiell opplevelse, og har blant annet bygget et vinrom i tilknytning til selskapslokalene. Her har gjestene mulighet for egne vinsmakinger, vinkurs og til å velge viner på impuls. Både stemning og mat skal være unikt, og vi har en Berkel oppskjæremaskin i selskapslokalet slik at vi kan skjære skinker og pølser sammen med gjestene og ellers gjøre måltidet og arrangementet mer uformelt Vi synes «underholdning» er en bra beskrivelse på hva vi ønsker at gjestene skal få når de velger å ha sitt arrangement på Olivia, det skal være en annerledes og «italiensk» opplevelse og atmosfære.

Olivia Aker brygge 2 enkeltbilde
Lederteamet ved Olivia Aker Brygge på befaring under oppussingen av restauranten. Fra venstre: Driftssjef Jens Blom, Restaurantsjef Lina Henningsson, Adm. direktør Tone Wicklund Hansen, En av de tre eierne Gry Holm og Kjøkkensjef Samuel Stenvall.

Autentiske matopplevelser

Menyen på Olivia er innholdsrik og variert, med en rekke fristende retter som pizza, pasta og antipasti. Selv om prisene langt ifra er avskrekkende, så står kvaliteten alltid i høysetet. Alle rettene tilberedes med italienske råvarer. 
– Vårt ønske om å være autentiske forplikter, og gjør at vi ikke kan kjøpe den billigste parmaskinken eller mozzarella fra Norge. Vi ønsker ikke å gå på akkord med de beste råvarene. 
Før åpningen av den første Olivia gjorde eierne grundige forberedelser. Blant annet reiste de til Italia og smakte på pizza over hele Roma, og når de fant den beste ba de innehaveren der om et samarbeid. Vi har satt sammen et fantastisk team på Aker Brygge, og mange nøkkelansatte har vært med oss lenge.
Hver Olivia restaurant har sitt særpreg, og mens restauranten på Aker Brygge har sitt selskapslokale har Hegdehaugsveien vinbar med Enoteca-vinskap og stor uteservering i olivenlunden, og i restauranten på Tjuvholmen har de et eget deli-utsalg. Her kan du kjøpe med hjem mange av de ingrediensene som kokkene på Olivia bruker i sine retter, og bak disken finner du et bugnende utvalg av lekre italienske skinker og oster, oliven, oljer, pesto og ikke minst den populære Al Taglio pizzaen. Mens vanlig italiensk pizza ikke er velegnet som take-away, er Al Taglio med sin litt tykkere bunn perfekt til dette. Al Taglio betyr «stykke», og pizzaen selges i passende porsjonsstykker. Dette er den pizzaen som man finner på hvert hjørne i den italienske hovedstaden. I Deli`n kan man også kjøpe med seg en egen Delikatessepose, hvor de hver uke fyller en pose med massevis av godsaker. Posen koster alltid kr. 299,- og her finner du råvarer til en 3-retters middag for to komplett med oppskrift.
Enten du velger å handle råvarer med deg hjem fra Deli`n eller nyter et måltid i restauranten, så ligger alt til rette for en deilig matopplevelse med smak av Italia hos Olivia!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Faceobook