Hjem » Oslo » Mat & drikke » Internasjonalt & avslappet på brygga

Internasjonalt & avslappet på brygga

Jacob Aall Brasserie & Bar på Aker Brygge er stedet for den perfekte date, en hyggelig fredagspils eller feiring. Her kan man ta en kaffe, spise lunsj, middag eller simpelthen nyte en eksotisk cocktail og behagelig musikk.
OL_inmagasinet_oslo_jacobaall_208x278cm

Det er fredag midt i september, høstsolen skinner skarpt og uteserveringen er stappfull. Et spansk ektepar spiser lunsj, to eldre damer koser seg med hvert sitt glass vin og flere businessmenn hygger seg med både lunsj og kaffe. Atmosfæren er uformell og avslappet. Utsikten er upåklagelig. Vi kunne like gjerne sittet i en småbåthavn i Syd-Frankrike. En får følelsen av å bli tatt med til et annet sted – et sted man ønsker seg tilbake til.

jacob aall3

Suksesskonsept

Brasseriet åpnet i oktober 2008 som en del av suksesskonseptet Jacob Aall Brasserie & Bar på Majorstua. Det som nå er Jacob Aall Brasserie & Bar (Majorstua) var tidligere Jacob Aall Pub og Spiseri, en del av gamle Majorstuen hotell, som den gang fungerte som hotellbar og frokostsal. Da driften av hotellet ble lagt ned tok brødrene Kawal, Daljinder og Jas Kahlon over lokalene. Etter en total renovering åpnet Jacob Aall Brasserie & Bar dørene våren 2005.
– Jacob Aall Brasserie & Bar på Aker Brygge er mer tilpasset dette området og lokalene og uteserveringen er større, sier daglig leder Kawal Kahlon til IN magasinet. På Majorstua er det større fokus på kafé og bar mens på Aker Brygge er det mer fokus på middagsgjester.
– Vårt klientell er svært variert nettopp pga beliggenheten. Både turister og folk som kommer utenbys fra kommer hit. Mange av de som jobber på Aker Brygge bringer dessuten sine forretningsforbindelser til brasseriet.

jacob aall4

Selskaper og arrangementer

Jacob Aall er stedet der du kan komme i jeans eller dress. Alle er velkomne. De tar også imot ulike selskaper og arrangementer da lokalet byr på flere muligheter. Her kan det dekkes langbord og det kan ordnes med en mer privat setting lenger bak i lokalet. Jacob Aall Brasserie & Bar har åpent hver dag i uken til klokken 01.00 og fredag og lørdag er det åpent til klokken 03.00. Se gjerne deres nettsider for flere detaljer.

Bevisst bruk av design

Brødrene har reist mye og konseptet er inspirert fra Paris og Barcelona. Interiøret er elegant og moderne, med varme farger og fine detaljer. Møblene er holdt i brunt, lampene med hvite skjermer er spesialdreiet kun for Jacob Aall og taket er sjokkerende nok holdt i rødt, noe som skaper en varm glød i rommet. Symmetrisk integrert i flere av veggene er vakre bilder av sommerfugler i ulike farger. Her er satt opp flere store glassvaser med nydelige blomster som gir det hele en eksotisk touch. Til venstre for baren finnes en vinkelformet peis som på kjøligere dager er med på å varme opp gjestene. Kombinasjonen av farger og interiør gjør at man umiddelbart kjenner seg velkommen.

jacob aall2

Solide klassikere & spennende cocktails

Baren er noe av det første man legger merke til når man kommer inn i lokalet. Den nærmest stråler mot en med sine rene glass og opplyste flasker med fargerikt innhold – og om man vanligvis ikke drikker cocktails får man umiddelbart lyst til å prøve akkurat dét. Selv midt på dagen.

Hos Jacob Aall lages det god mat og drikke basert på gode råvarer. Menyen er bred akkurat som målgruppen. Det satses på å servere noe for enhver smak og lommebok. Deres hjemmelagde hamburgere er uten tvil blitt en hit og Caesar salat med saftig kyllingkjøtt er et ypperlig når-som-helst-på-dagen valg. Som del av menyen tilbys lette småretter som serveres hele dagen, der den kremete sjampinjongsuppen er svært populær. Ytrefilet av lam med rødvinssaus er en smaksopplevelse av en hovedrett, som serveres med ratatouille og potet terrine. Innbakt i menyen er en også egen barnemeny. Dessertmenyen bugner med alt fra sjokoladefondant til hjemmelaget jordbærcarpaccio med mojito sorbet.

Mangfold blant de ansatte

Trivselen blant de ansatte er til å ta og føle på og gir et ekstra pluss til den avslappede og uformelle stemningen.
– Jeg tenker ikke nasjonalitet når jeg ansetter, men jeg leter etter kvalifiserte mennesker, sier Kawal, som ofte ansetter via anbefaling.
– Jeg pleier å si til mine ansatte at restaurantbransjen er som all annen showbiz. Det dreier som om performance, smiler han.
Sikkert er det at her får man god service med et smil og en sjelden vennlighet.

Tekst: Charlotte Krog  Foto: Charlotte Krog & Müsli Design