Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Hyggelig hos Kaffelade

Hyggelig hos Kaffelade

IN magasinets utsendte matjournalist legger gjerne sommerferiene til Frankrike. Der har hans sønn fått et lidenskapelig forhold til Crepes med Nutella. Ettersom jeg har hatt oppdraget med å stå i lange køer foran de klassiske crepes bodene som finnes på alle gater og torg, samt å gnikke Nutella av bilseter og klær etter at griseriet er konsumert, har jeg et veldig ambivalent forhold til crepes.

Etter flere måneders gnåling om denne klissete klassikeren fikk jeg nyss om at Kaffelade i Kirkegata 35 serverte et utsøkt crepe, og i tillegg serverte kaffe av ypperste kvalitet. Mitt kjennskap til Kaffelade var derfor høyst begrenset da jeg akkurat passe sulten og grinete entret dørene til Kaffelade en våt og kald torsdag i november. Ettersom jeg av prinsipp nekter junior å gå rett på desserten bestilte jeg en fiskesuppe og en pizza fra en meny jeg ikke engang ante eksisterte. Valget falt på en Pizza Chorizo. Bunnen var akkurat så sprø og god som den skal være, tomatsausen var frisk og smakfull, og gjennomsyret av duft og smak som ble perfekt balansert av generøse mengder akkurat passe sterk Chorizo-pølse.

Så var det fiskesuppen

En enkel og god norsk fiskesuppe er av en eller annen grunn ikke så lett å oppdrive. Eller gjort riktig og godt. Etter to slurpende skjeer var jeg mer enn overbevist. Den kremete suppen, med kraft kokt på laks, var strålende. Den inneholdt rikelig med fisk og hadde en frisk og god syre/sødme-balanse. Ikke var det dyrt heller. En suppe av dette kalibret koster glatt det dobbelte på andre restauranter her i byen.

Så var det desserten

Junior var selvsagt ekstatisk over å slafse i seg en diger Crepes med banan, Nutella og bær. Jeg nøyde meg med en klassisk sjokoladefondant med en cappuccino til. Som den kaffesnobben jeg er fikk jeg nok en positiv overraskelse. Denne cappuccinoen var helt tydelig laget av noen med peiling på steaming, pisking og andre finurligheter som skal til for å lage en perfekt kopp. Sjokoladefondanten var også av skyhøy kvalitet. Innehaver Edgar Barsegen kunne ved neste besøk fortelle meg at han har stamkunder som besøker Kaffelade utelukkende pga. av fondanten.
Dette var en lunsjopplevelse himmelhøyt over mine forventninger. Kaffelade bør ikke bare være forbeholdt kaffetørste og småsultne shoppere. De har mye mer å by på enn det. Før denne artikkelen gikk i trykken tok jeg en tur på Kaffelade for å prøve ut tapasmenyen og drinkene. Det ble også tid til en prat med Innehaver og daglig leder Edgar Barsegen. Han kunne så avgjort bekrefte mine antagelser. Kaffelade er det spisset konsept med kvalitet i alle ledd. Han kunne også fortelle at det er mulig å leie lokalet for nær sagt enhver anledning. Det er bare å ta kontakt så vil Edgar kunne sy sammen et bra opplegg for nettopp ditt selskap.
Menyen frister med salater, tapas, pizza, og et rikt utvalg med desserter. Jeg er fristet til å tenke på Kaffelade som et typisk lunsjsted men med tanke på kvaliteten og størrelsen på rettene egner dette stedet seg like godt til middag. Drinkene var også av solid kvalitet og jeg ble spesielt imponert over Pina Coladaen og Irish Cofeen. Jeg er ikke voldsomt glad i Strawberry Daiquiri selv, men ifølge venninnegjengen ved nabobordet smaker denne helt fantastisk. Det slår meg at Kaffelade må være et perfekt sted å ta en matbit og et par drinker før man drar på byen.Summa summarum vil jeg si at Kaffelade er unikt sted i Stavangers cafe og restaurantflora.

FAKTA: Kaffelade Stavanger

Adresse: Kirkegata 35, 4006 Stavanger
Web: kaffelade.no
Facebook: facebook.com/KaffeladeSTVG
Instagram: instagram.com/kaffeladestvg
Tlf: 916 80 965
E-post: stavanger@kaffelade.no

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: Stein Olav Kåsa & Kaffelade

 

Følg IN magasinet på Facebook