Hjem » Oslo » Mat & drikke »  Huset med det asiatiske

Huset med det asiatiske

Südøst Asian Crossover er stedet for de gode sommerminnene. Her drømmer du deg bort fra hverdagen. Nå starter de våren med større og bedre uteservering.

– Vi åpner uteserveringen 1. April. Her er det mulig å reservere bord under den store markisen med varmelamper. I tillegg til restauranten og cocktailbaren har vi nå også 220 sitteplasser utendørs, sier Remy Lorentsen fra Südøst Asian Crossover.
 Südøst har forbedret uteserveringen fra i fjor og jobber fortsatt med denne utviklingen. De jobber for å lage en komfortabel ramme for alle gjester som ønsker å sitte ute.
– Med mer varme og lys, full barmeny, og god musikk er vi klare til å ta imot våryre gjester.
 I år har de større og bedre bar ute for å håndtere ønskene til gjestene om de populære Crossover cocktailene som Südøst serverer
– Tanken er at gjestene våre kan sitte ute og kose seg med en lett lunsj fra kjøkkenet og noe godt i glasset. Deretter velge å bli værende utendørs for mer mat eller trekke inn i restauranten for en bedre middag. Videre har vi cocktailbaren i underetasjen som et tilbud for de som ønsker en helaften.
 Alt fra drinkkartet, matmenyen og interiøret er inspirert av det asiatiske. Südøst gir en opplevelse av noe utenom det vanlige. Restauranten har et konsept hvor ulike mattradisjoner krysses.

Sommermeny med asiatisk tilsnitt

Menyen er sesongbasert. Fra 1.april er sommermenyen klar. Det er samme meny for mat og drikke både ute og inne. Utvalget i matmenyen består av lettere retter som salater og skalldyr.
– Denne våren og sommeren serverer vi europeisk mat krysset med asiatiske, indiske, filippinske og vietnamesiske smaker. Vi kaller det Asian crossover, som skiller oss fra andre liknende restauranter i Oslo, forteller kjøkkensjef, Photchanee Pompradit.
 Photchanee Pompradit har jobbet som Kjøkkensjef ved Südøst nå i halvannet år, og har satt sitt preg på menyen på huset. Hennes inspirasjon kommer fra det thailandske kjøkken krysset med det europeiske og nordiske.

17.mai på Südøst

– I år har vi en helt egen 17.mai meny. Det er mulig å reservere bord på forhånd. Vi anbefaler å være tidlig ute etter fjorårets suksess. Kontakt oss gjerne for booking eller andre spørsmål, fortsetter Lorentsen.
 17.mai feiringen starter kl.13.00 med full fest i uteserveringen. Videre fortsetter festen helt til 03.30 i Cocktailbaren på huset. Her byr de på internasjonale DJs fra blant annet Tyskland, Danmark og England.
– Vi kan nevne navn som Kamelkollektivet og Andreas Lindeberg. Det blir god stemning gjennom hele dagen. En helaften du sent vil glemme.

Festen fortsetter i Cocktailbaren

I underetasjen på Südøst ligger den godt omtalte cocktailbaren. Her selger de mest av egne signaturdrinker. Drinkkartet er også inspirert av det asiatiske konseptet. Cocktails med en asiatisk touch.
 Med sommermenyen følger også flere spennende cocktails. Menyen består av over 50 forskjellige drinker. Alle er husets egne, noe som skiller de fra andre cocktailbarer i Oslo.
 Cocktailbaren holder åpent torsdager, fredager og lørdager fra 19.00-03.00. Lokalet leies også ut til større selskaper utenfor åpningstidene. Passer ypperlig til sommerlige festligheter og
sammenkomster.

Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Monica Jenssen
 

Følg IN magasinet på Facebook