Hjem » Bergen »  Høstens nyheter hos Fana Optikk

Høstens nyheter hos Fana Optikk

Fana Optikk er en av Bergens mest tradisjonsrike optikerbutikker, de er også en av de mest innovative i sin bransje.

– Vi liker å skille oss ut og forsøker til enhver tid å kunne tilby det beste både innen briller, linser og behandlinger. Denne sesongen har kundene våre mye å glede seg over, forteller Pia Sætrum hos Fana Optikk. 

Forførende, tidløse og behagelige

– Endelig er merkene Celine, Lindberg og Persol tilbake hos oss i butikken.
Celine er et av Frankrikes mest legendariske motehus, stiftet allerede i 1945. De lanserte sin første ready-to-wear kolleksjon i 1960 og har siden da vært en yndling blant fashionistaer verden over. 
– Vi fører både innfatninger og solbriller fra Celine, forteller Pia Sætrum. 
Celine-brillene er dristige og forførende og skiller seg fra andre innfatninger på flere måter. De har gjerne tradisjonelle former, store innfatninger og tydelig definerte linjer. Litt vågale, men likevel ytterst elegante. Solbrillene gir på sin side ikke bare beskyttelse mot solen, de er også et fashion-statement. De er det perfekte tilbehøret på en solskinnsdag.

Solbrillene fra Persol har en internasjonal tilhengerskare. De er tidløse, men med et moderne uttrykk når det kommer til form og design. 
– Dette italienske merket produserte sine første briller i 1917, og stilen kan minne litt om Ray Ban.

Danske Lindberg er først og fremst kjent for sine ultralette innfatninger. De har en kompromissløs design og en fantastisk kvalitet. Rammen er laget av titan og du får dem i mange farger og fasonger. 
– Disse brillene merker man knapt at man har på. De veier lite, men tåler mye. Lindberg har briller for enhver ansiktsform og vi anbefaler å prøve dem. Man angrer sjelden på om man investerer i en brille fra Lindberg.

Tørre øyne? Det finnes hjelp

Dårlig syn i varierende grad er en vanlig diagnose og for de fleste enkelt å gjøre noe med. En annen lidelse, ganske så utbredt, men ikke fullt så kjent, er tørre øyne. 
– Dette er det mange som plages av. Problemet er ikke nødvendigvis aldersbetont og rammer ofte kontaktlinsebrukere. Tørr luft kan forverre tilstanden ytterligere. Selv om du kanskje tror at du har mye tårevæske, på grunn av rennende øyne, så kan dette være en indikasjon på tørre øyne. Som den eneste optikeren i Bergen har vi utstyr som både måler og kan behandle dette, sier Pia Sætrum.
– Vi jobber kontinuerlig for å gi kundene våre et variert og best mulig utvalg. I form av synstester og behandlinger, men også et rikholdig utvalg innen glass, innfatninger og solbriller. Vi er ikke nødvendigvis helt A4 og leker oss mye med farger og fasonger. Det virker det som om kundene våre setter pris på. Alt av varer vi selger til kundene våre er plukket av oss som jobber her, avslutter Pia.

FAKTA: Fana Optikk på Nesttun

• Fana Optikk har sørget for godt syn hos bergensere i over 50 år.
• Adresse: Østre Nesttunvegen 10, 5221 Nesttun
• Web: fanaoptikk.no
• Facebook: facebook.com/fanaoptikk
• Instagram: instagram.com/fanaoptikk
• T: 55 11 77 50
• Åpningstider: Man-fre 09-20 & lør 10-16

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Fana Optikk
 

Følg IN magasinet på Facebook