Hjem » Stavanger »  Het budkamp om hytte i Sirdal

Het budkamp om hytte i Sirdal

Takket være kyndig veiledning fra megler og stylist fikk selgeren solgt hytta i Sirdal langt over forventning.

Benedicte Tveteraas har god kontroll på hytte og fritidsbolig markedet i Stavanger og Sirdals-området.

Flere års erfaring, samt et godt øye for interiør har gjort Tveteraas til en attraktiv eiendomsmegler i Stavanger- og Sirdals-området. Hun opplever ofte at fritidsboliger som ligger ute til salgs fremstår som rotete og har en lite gjennomgående stil. Små, enkle grep kan raskt gjøre en stor forskjell.
– I tilfellet med hytta i Sirdal valgte vi å endre fokus på bildene, fra store møbler og tunge objekter, til en mye lysere fremtoning. På denne måten klarte vi å fremheve en mye mer beroligende følelse på alle bildene, samtidig som den fantastiske utsikten kom til syne på en bedre måte, sier Benedicte Tveteraas.

– Ta ut potensialet

Hun mener det viktigste når man skal selge, uavhengig av boligtype, er å få tatt ut potensialet til boligen. Boligselgerne kan bli flinkere til å presentere bedre bilder av salgsobjektene sine. 
– Når kundene skal selge fritidsboliger, opplever jeg i mange tilfeller at fokuset på treverk og større objekter i hytta blir altfor fremtredende. Fliser, gulv og peis stjeler for mye av blikkfanget til potensielle kjøpere. Helt enkle stylingtips kan derimot gjøre at man får blikket til kunden over dit man ønsker, sier megleren.

Vanskelig å nå riktig kjøper

– Skal du selge hytte i Sirdal er det viktig å bruke en megler som er godt kjent i området, forteller Tveteraas og fortsetter:
– Man bør vite hvilke skiløyper og aktiviteter som finnes i område, slik at potensielle kjøpere får den informasjonen de trenger for å bli trygg på å kjøpe. 
Hun var selv å finne i sirdalsløypene fra ung alder og tilbringer fortsatt hver ledig helg her. En annen vesentlig faktor den blide megleren fremhever er markedsføring. 
– Vår digitale annonsering KLiKK er ypperlig når man skal selge bolig. Systemet sørger selv for at hver annonsekrone brukes riktig i jakten på den som er villig til å betale mest for hytten. 
PrivatMegleren har enerett på det digitale systemet som jobber døgnet rundt med å finne frem til den som er villig til å betale mest for hytten. 
– Når vi vet at så mye som halvparten av de potensielle kjøperne ikke er på jakt etter hytte, da sier det seg selv at riktig markedsføring blir viktig.

Hyttemarked i vekst

Tveteraas, som kom til PrivatMegleren Haferkamp & Partnere for snaut ett år siden, lyser opp i det samtalen beveger seg over på framtidsutsiktene til hyttemarkedet i Sirdal.
– Hyttene i Sirdal er svært populære. I tillegg til å ha kort formidlingstid blir hyttene ofte solgt over prisantydning. Samtidig opplever vi stor pågang fra personer som ønsker å sikre seg fritidsboliger i området, noe som gjør at vi har flere kjøpsklare kunder på venteliste, sier Tveteraas.
Stor etterspørsel gjør naturligvis også noe med boligprisene i den populære skibygda.
– Når det gjelder prisnivået, vil dette være svært varierende fra hytte til hytte. Vi ser likevel at kvadratmeterprisen på fritidsboliger under 90 kvadratmeter snitter på 46.124 kr, mens snittprisen er litt lavere i kategorien 90-130 kvadratmeter med 38.748 kr, avslutter Tveteraas.
 

 

Følg IN magasinet på Facebook