Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Har du funnet Stavangers koseligste kjeller?

Har du funnet Stavangers koseligste kjeller?

Under bakkenivå i Øvre Holmegate ligger en av Stavangers ypperste stemningsperler, gastropuben På Kornet. Har du funnet trappetrinnene ned?

En kjeller er ikke som en kjeller en gang var. Hvert fall ikke under Victoria Hotel. På gastropuben På Kornet rammer brune mursteinsvegger, bueganger fra den gang lokalet var et bankhvelv, veggkunst og levende lys inn en herlig lun atmosfære. Enten du sitter i den intime restaurantdelen med 24 sitteplasser, eller nyter en øl-planke på en høykrakk ved baren, er målet at du skal kjenne deg mer avslappet og tilfreds enn selv i godstolen hjemme. 
– Her vil vi at alle skal føle seg som hjemme. Vi er rett og slett Stavangers koseligste kjeller, forteller daglig leder Rebecca Haziraj entusiastisk.

En blanding av København og bestemor

På Kornet åpnet i 2017 i Neros og Cartellets gamle lokaler, og de første årene har gått over all forventning. Haziraj jobbet som kokk da hun ble tilbudt stillingen som daglig leder, og har ikke angret ett sekund. Gastropuben ligger i et sentrumsområde som blir stadig mer populært i det stavangerske uteliv, og med 20 tappelinjer og over 100 ulike sorter flaskeøl, både av lokal og utenlandsk sort, finner enhver gane sin favoritt her. Her skreddersys det ølpakker som kan kombineres med stadig nye variasjoner av barmenyer og 3-rettere, som for eksempel spekemat, svinenakke og hasselnøttsjokolade. På Kornet lover rett og slett smakfulle kulinariske aftener. Men vel så viktig som det gjestene spiser og drikker, er stemningen de skal omgi seg med. 
– Gastropuben skal være en blanding av København og bestemor. Vi har masse gammel kunst på veggene, og fyller lokalet med levende lys. Og i tillegg kjøper vi mye av inventaret, som tallerkener, tekanner, kunst og annen pynt på bruktmarkeder. Alt dette skaper en folkelig og hjemmekoselig følelse, forteller Haziraj. 

– Flinke til å ta vare på gjestene våre

For å få stadig flere gjester til å oppdage kjellerperlen i Stavanger sentrum bruker På Kornet sosiale medier for alt det er verdt. Eventer, som ølsmakingskvelder i det gamle bankhvelvet, som nå er gjort om til selskapsrom, og quiz-kvelder, legges ut på Facebook og Instagram. Og siden kokkene elsker å utforske nye retter og smaker, holdes hjemmesiden alltid oppdatert med de seneste menyene. Hjemmesiden har i tillegg en Hva skjer-oversikt, slik at gjestene kan se hva som foregår på gastropuben framover. Der vil du blant annet finne at årets uteservering – på gateplan – starter 23. april, og vil fylle Stavangers gater med dufter av deilig grillmat. Daglig leder Rebecca Haziraj er klar på hvorfor På Kornet slår an hos stadig flere stavangere.
– Først og fremst fordi vi er veldig flinke til å ta vare på gjestene våre. Og så tilbyr vi stadig noe nytt, enten det gjelder mat og drikke eller lokalene, kunsten og inventaret som gjestene kan nyte.

FAKTA: På Kornet

• På Kornet holder til i Øvre Holmegate 8 i Stavanger. 
• Hjemmeside: paakornet.no 
• Facebook: På Kornet
• Instagram: paa_kornet
• Åpningstider: Søndag & mandag: Stengt. Tirs & ons: 17.00 – 00.00. Tors & fre: 17.00 – 01.30. Lør: 14.00 – 01.30.
• Kjøkkenet stenger kl 22.00. Fredag og lørdag serveres nattmat fra 23.00-01.00

Tekst: Anders Ildstad | Foto: På Kornet
 

Følg IN magasinet på Facebook