Hjem » Sandnes » Mat & drikke »  Foodloose By House of Fingerfood

Foodloose By House of Fingerfood

Denne smått bortgjemte perlen i Kirkegaten har servert autentisk fingermat siden 2011.

Det undertegnede liker med Foodloose er at de alltid forsøker å skape noe annerledes, noe unikt. Eier Morten Birkeland har åpenbart som misjon å ta sine gjester med på en kulinarisk reise, der det aller meste er lov. De er alltid en ny vri på en gammel rett, en ny nyanse, en annerledes innfallsvinkel på noe du trodde var satt. Det er derfor et hvert nytt besøk hos Foodloose er like spennende. Her er det ikke snakk om å stivne i fastlåste mønstre, og kulinariske dogmer. Bare lokalet er verdt et besøk i seg selv. Å ta turen inn fra Kirkegata og inn på Foodloose, er som å tre inn i en annen virkelighet.

Det kulinariske gjenspeiler det visuelle

Interiøret gjenspeiler konseptet. Om du ser for deg et æhh ... etablissement med lettsindige frøkner i New Orleans på 20 tallet, innredet av en samlegal, kosmopolitisk superkokk med sans for bestemors dekketøy, og farfars snurrepiperier er du i nærheten.
– I min restaurant skal det kulinariske gjenspeile det visuelle. Jeg vil at mine gjester skal glemme tid og sted, og bli med på en kulinarisk reise helt utenom det vanlige, sier Innehaver Morten Birkeland.

– Mye av min inspirasjon kommer fra mine utallige reiser verden rundt. Jeg er tungt påvirket av det vi kan kalle sørstatsmat, med hovedvekt på det kreolske og cajunkjøkkenet. Av alle steder jeg har vært er det vel New Orleans har inspirert meg mest, men jeg trenger ikke dra lengre enn til Oslo for å få inspirasjon. Der skjer det såpass mye spennende på restaurantfronten, at jeg vil si de ligger 10 år foran oss her i Stavanger. Jeg har også en dyp og inderlig forkjærlighet for både det orientalske, det karibiske og det indiske kjøkkenet. Spesielt fingermaten i Vietnam og Thailand er helt fantastisk.

Etter å ha bladd gjennom menyen skjønner vi hva Morten prater om. Her er det tunge innslag av asiatisk fingermat blandet med klassisk cajun, og diverse spennende innslag fra hele kloden. Porsjonene er rause og prisene er overaskende rimelige. Jeg forventet egentlig at prisene skulle være bortimot det dobbelte.

Etter å ha fråtset oss gjennom restaurantens signaturretter; Crispy chicken balls, New Orleans hot wings og en helt en helt fantastisk Creolsk fiskesuppe med reker og grillede lakse-biter, går det opp for meg at Birkelands noe ubeskjedne påstand om at han er byens fingermatkonge, er rotet i virkeligheten. Dette smaker helt himmelsk. På et stort skilt i lokalet finner du det bevingede budskap «It looks like hell, but it tastes like heaven» I følge Birkeland er dette en uhøytidelig henvisning til både maten og lokalet. Når jeg mett og lykkelig ruslet ned Kirkegaten etter besøket på Foodloose kunne jeg i alle fall skrive under på det sistnevnte. Vi kommer igjen!

FAKTA: Foodloose by House of Fingerfood

• Adresse: Kirkegata 36, 4006 Stavanger
• Telefonnummer: 917 66 657
• Web: foodloose.no
• Facebook: facebook.com/Foodloose2
• Reservasjoner/bestilling: foodloose.no

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook