- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Høstmeny hos Værtshuset
- Årets lammesesong er her!
- Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser
- Høstviner!
Fire kjøkken, fire sesonger, uendelige smaksopplevelser

På utsiden er det minusgrader, men på innsiden er det en varm atmosfære. Med en gang jeg setter føttene på innsiden av døren, får jeg raskt en rykende kopp med kaffe i hendene. Lukten av mat, levende lys, friske blomster og jazzmusikk fyller rommet. Jeg blir vist til et ledig bord, hvor jeg blir møtt av Gründer Tony Tran Vu.
Tony er opprinnelig fra Vietnam, og har vokst opp i en familie som har drevet restauranter i alle år. Han har dermed bygget opp en god erfaringi i innen matfaget.
– Jeg har en stor lidenskap for mat. Jeg begynte å jobbe som servitør da jeg var 17 år gammel, og siden den gang har jeg gått oppover i gradene, forteller Tony.
Bred kundegruppe
Klokken er bare ett på formiddagen, men likevel er nesten alle bordene fulle. Flere menn i dress som har businesslunsjer, og venninnegjenger som koser seg med en god kopp kaffe. Tony forteller at de har veldig forskjellige gjester. Deres mål er å ha et konsept som passer alle aldersgrupper.
– Konseptet er lagt opp slik at alle er velkomne her, sier gründeren med store armbevegelser.
Restauranten ble åpnet i 2006. Tanken bak Four Seasons er å tilby fire Asiatiske kjøkken under ett tak – det vietnamesiske, kinesiske, japanske og thailandske. Siden oppstarten har restauranten har utviklet seg mye. Tony mener det er viktig å variere menyen, slik at de hele tiden kan tilby noe nytt. Målet er å endre deler av menyen og innredning etter de fire sesongene - vinter, vår, sommer og høst.
– Det som er nytt denne sesongen er at vi blander rettene fra de forskjellige landene. En rett som er veldig populær er «Fushion» som er en kombinasjon av Thailandske og Kinesiske retter, hvor jeg blander sauser og smaker, forteller Tony engasjert.

Ulike smaker
Servitørene har hele tiden et stort smil om munnen, og sørger for at kundene har alt de trenger. Jeg blir møtt av fargerike tallerkener med et bredt utvalg av grønnsaker, frukter og sauser. Den første retten jeg får smake på, er Tigerscampi i en seng av nudler. Scampien smelter på tungen, og sausen som er en miks av sterk og søt smak, utgjør en uslåelig kombinasjon. Den andre retten jeg får smake er Signatur chefs choise, som blant annet er kongekrabbe, brasiliansk scampi og kråkebolle, omringet av grønnsaker og frukter. En rekke nye sanseuttrykk overrasker meg. Gode råvarer, mye tilbehør og et rikt ut utvalg av sauser, gir en smaksopplevelse utenom det vanlige.
Rom for å eksperimentere
Tony sier at i begynnelsen hadde de mer klassiske retter fra de forskjellige kjøkkenene. De Bruker fortsatt flere av de samme rettene, men med tiden har det blitt mer rom for å eksperimentere. Kokkene blander sammen ulike krydder og råvarer for å skape nye smaksopplevelser.
Rommet er fylt med store smil og mye latter. Gode smaker og varme farger gir en opplevelse fra du setter foten innfor døren. Ved siden av oss kan jeg se at kokken stadig tilbereder nye retter.
– Vi er veldig opptatte av å bruke gode, ferske råvarer. Vi lager hjemmelagede sauser og bruker spennende krydder. En rett mange velger heter «Chilli hot pot» som er en blanding av en sterk og søt smak, Sier Tony mens han ruller på tungen.
Et tøft marked
Tony forteller at det å åpne en restaurant er ikke vanskelig, men det å holde den på topp er en utfordring. Oslo er et hardt marked, med dyktige aktører. «Four Seasons» er opptatte av å holde en høy standard. Han legger vekt på at en god restaurantopplevelse handler om helheten av besøket. Innredingen skal gi en varm og avslappet følelse. Her møtes du av servitører som sørger for at gjestene har det fint, og selvfølgelig smaksopplevelsen.
– Fornøyde gjester, som liker maten vår gjør meg til den lykkeligste mannen på jorden, ler Tony.
Nytt konsept
Gründeren holder nå på med et nytt prosjekt. Han skal åpne et nytt konsept i Rosenkransgaten med navnet «RELAXO Asian Tapas & Bar». Restauranten åpnes en gang i løpet av Mars. Her vil det bli fokus på småretter, hvor vennegjenger kan bestille flere tallerkener som de kan dele. Dette gjør at de får prøve ut mange forskjellige retter. I helgene blir den lounge og bar.
Tekst & foto: Karoline Gjermundsen