Hjem » Bergen »  Finn kjøkkendrømmen med 3D

Finn kjøkkendrømmen med 3D

Norske Studio Sigdal bruker moderne teknologi for å nå nye kundegrupper. Med deres nye konseptbutikk på Horisont blir ferden mot kjøkkendrømmen som aldri før.

Moodboards, techlab, digitalt tegneprogram og 3D-briller. Kjøkkenplanlegging har virkelig tatt steget inn i det 21. århundre. Og på en av Studio Sigdals første satellittbutikker i Norge kan du oppleve alt dette – alt for å finne inspirasjon til ditt perfekte kjøkken. Butikksjef Trond Kleivedal forteller om et nytt konsept som har slått svært godt an. 
– Responsen har vært kjempebra helt siden oppstarten i januar. Vi har hatt mye hyggelig besøk i butikken.

Når nye kunder

Mens en moderbutikk har utstilt mange varianter av fullverdige kjøkken, har en satellittbutikk mindre flate og skal først og fremst gi kundene inspirasjon. Konseptet, som nå åpner også i andre norske byer, er gjerne plassert på kjøpesentre hvor butikkene er lett synlige. Det gjør at kunder som sjelden kommer til en ordinær kjøkken- og innredningsbutikk, nå stikker innom. 
– Her får vi besøk av flere kundegrupper enn ellers, alt fra ungdom til eldre. Hos oss kan de begynne å tegne og planlegge kjøkkenet sitt. Vi får de rett og slett i gang, forteller Kleivedal, som ser at konseptet passer godt til moderne mennesker. 
– Verden har blitt slik at ikke alle ønsker å bruke lang tid på kjøkkenplanlegging. Med vår satellittbutikk får kundene våre god oversikt, og de får sett alle funksjonelle løsninger, på ett konsentrert område.

Visualiser ditt Sigdalkjøkken

Og hva går konseptet ut på? I inngangen kan du ta med deg ditt eget moodboard, som er et inspirasjonsverktøy for å samle kjøkkenideer underveis. Og så begynner din kjøkkenreise. Når du har funnet din yndlingsfarge til kjøkkenet på første stasjon, tar du med deg et fargekort, plasserer det i moodboardet og går videre til neste stasjon. Og slik beveger du deg gjennom hele butikken, til fronter, benkeplater, skap, hvitevarer, blandebatterier og vifter, helt til du har fylt ut inspirasjonsverktøyet med dine foretrukne ideer. 
– I butikken kan du være i din egne boble, tenke og samle egne ideer, forteller Kleivedal.
Og hva om du ønsker å visualisere idekombinasjonene dine ytterligere? Midt i butikken er det datastasjoner med Studio Sigdals egenutviklede tegneprogram. Her kan du eller en butikkansatt tegne det kjøkkenet du ser for deg, basert på ideene du har samlet. Og ikke nok med det. Når kjøkkenet er tegnet, sender butikken med deg 3D-briller hjem. Vel hjemme får du tilsendt en fil som du laster ned på din egen telefon. Så kobler du telefonen opp mot 3D-brillene, setter på deg brillene, og stiller deg opp der du tenker deg det nye kjøkkenet. Og hva skjer? Du får sett hele kjøkkenet du tegnet – i 3D! Du kan vende deg 360 grader rundt, og se hvordan farger, fronter, benkeplater og alle andre kjøkkenelementer som du har valgt ut, fungerer sammen. 
– Med disse 3D-brillene kan du få et mer troverdig bilde av hvordan det nye kjøkkenet ditt kommer til å se ut, sier Kleivedal og forteller at Studio Sigdal kjører en kampanje på 3D-brillene i hele Norge nå i vår.

Finner kjøkkendrømmen

Når kundene kommer innom Studio Sigdal, har de mange tanker og spørsmål om sitt nye kjøkken; hva har de lyst til å beholde fra sitt gamle kjøkken, hva har de lyst til å gjøre annerledes, hvilke farger skal de ha, og hvilket kjøkken kan de få på sitt budsjett? Studio Sigdal kan dekke alles behov. 
– Med disse satellittbutikkene kan vi vise hvilket kjempestort sortiment vi har. Vi har kjøkken fra funkis til herregårdsstil, både rimelige og eksklusive, sier Kleivedal som forteller at Studio Sigdal, både i Kanalveien 66 og på Horisont handlesenter, setter sin stolthet i å oppfylle kundens drømmer. Og med Studio Sigdals innovative kjøkkenplanlegging er hvert fall én ting sikkert: 
Det har aldri vært lettere å finne kjøkkenet du drømmer om!

FAKTA: Studio Sigdal i Bergen

• Studio Sigdal i Bergen holder til på Horisont kjøpesenter og i Kanalveien 66 på Minde.
• Nettside: www.sigdal.com
• Facebook: www.facebook.com/studiosigdal
• Instagram: www.instagram.com/studiosigdal_horisont

Tekst: Anders Ildstad | Foto: Geir Dahle

Følg IN magasinet på Facebook