Hjem » Oslo » Mat & drikke » FEM ÅR MED ASIAN FUSION PÅ SITT BESTE

FEM ÅR MED ASIAN FUSION PÅ SITT BESTE

Det er nå fem år siden restauranten Tabibito åpnet dørene i Oslo sentrum,og det er tydelig at deres fristende meny med Asian fusion virkelig har falt i smak hos byens beboere!

Tabibito enkeltbilde

Tabibito holder til i stilfulle og innbydende lokaler i Stortingsgaten, midt i hjertet av hovedstaden. Ingenting i interiøret er overlatt til tilfeldighetene, noe som gir en avslappet atmosfære som innbyr til lange samtaler over god mat. Sjalusiene foran vinduene bidrar ikke bare til stemningen i restauranten, men gjør også til at byens stress og mas effektivt stenges ute. 
– Tabibito har bare blitt mer og mer populær de fem årene vi har holdt på, og er alltid godt besøkt, forteller innehaver Jan Yuen. 
– Vi jobber fremdeles med Asian fusion mat i kombinasjon med gode viner. Asian fusion vil si at vi blander de forskjellige lands kjøkken som for eksempel vietnamesisk med japansk eller kinesisk med indonesisk. Vi har fokusert på det vi tror vil falle godt i smak, som for eksempel thai curry tempura. Interiøret gir dessuten en avslappet asiatisk stemning som oppfordrer til gode samtaler og veldig mange av våre gjester vet og setter pris på at det er rolig og god akustikk her selv om det er helt fullt. 
Hos Tabibito serverer de rause porsjoner, og det er mulig å nyte deilig asiatisk mat uten at lommeboken protesterer. Og planlegger du selskap kan de også friste med flotte selskapsmenyer i ulike prisklasser som passer til alle budsjetter. 
– Alle menyene er veldig gjennomførte i forhold til oppsetning, smak og pris. Det er dessuten alltid nok mat med eksotiske smaker i menyene. Vi serverer også dim sum, kjent som asiatisk tapas, noe vi ser er veldig populært blant våre gjester. De små rettene som deles blant gjestene innbyr til et sosialt måltid.

Tabibito header

Lidenskap for mat

Jan er oppvokst i en kinesisk restaurant familie og forteller at både hans far og onkel har vært kreative med å lage asiatisk mat og med mye fokus på gode smaker og råvarer. Lidenskapen for asiatisk mat deler han også med sin restaurantpartner og kjøkkensjef på Tabibito, Hong Liang Zheng. Han er tredje generasjons kokk og forteller om en stor lidenskap for matlaging. 
– Jeg har alltid vært glad i kokkeyrket, og i Kina jobbet jeg i et firma som sendte kokker til alle restaurantene i området. Hver region i Kina har sine egne mattradisjoner, og på grunn av sin posisjon hadde dette firmaet mulighet til å sende kokker til andre byer som Shanghai og Beijing for å lære. Etter hvert fikk jeg også muligheten til å reise til ulike land i Asia for å studere ved kinesiske restauranter der og denne allsidigheten er nok min styrke på kjøkkenet. Jeg elsker virkelig å lage mat og siden jeg ønsker at folk skal ha råd til å nyte maten trives jeg i å jobbe i en folkelig restaurant, forteller Hong. 
Hos Tabibito får du både fantastisk Asian fusion mat tilberedt av kokker som virkelig brenner for faget sitt, og du kan nyte maten i et stilfullt lokale med en behagelig atmosfære!

Tekst & foto: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook