Hjem » Bergen »  Fargesprakende italiensk design

Fargesprakende italiensk design

Er du en av dem som sverger til svarte skinnstøvletter, sesong etter sesong? Da er det kanskje på tide å utvide horisonten. Hos Noë Bergen kan man formelig boltre seg i farger, hæl-høyder, skinn eller lakk. Valget er ditt.

Med en fargeskala langt utover fantasien, har Noë i Vestre Torggaten har spesialisert seg innen et vidt spekter av pumps og skoletter. Italiensk finesse som skreddersøm og spesialdesign til en overkommelig pris, burde være nok til å ta turen innom og sjekke ut kolleksjonen. Fargepaletten strekker seg over 88 ulike varianter. Det gjør Noë helt unik, som den eneste butikken i sin nisje i Bergen.

Møt vinteren i farger

Når slaps, regn og gråværsdager inntar Bergens gater, kan du hilse vinteren velkommen i farger. 
– Sko med utradisjonelle farger kan løfte et antrekk til nye høyder, sier butikksjef Agnes Rostrup Van Deun. 
Noë Bergens innehaver har selv en forkjærlighet for rødt. Og nyansene er mange. 
– Nå for tiden spør mange etter vinrødt. Det har vært trendy en stund og har blitt en populær farge jevnt over. Denne fargen går til et bredt spekter av klær også, spesielt høst- og vinterstid, fortsetter Van Deun. 
Ellers er knallrødt alltid en vinner til fest, eller som et litt mer vågalt valg til hverdags. Blåtoner i ulike nyanser preger også motebildet og er et stilsikkert valg for den kaldeste sesongen. Spesialskinn og valgmuligheter varierer mellom alt fra evig classy slangeskinnsmønster, mønstret lakk, ruskinn, blank lakk og matt skinn.

Røff og solid design til ruskevær

Skoene er designet i Belgia og produsert i Italia. 
– Siden vi har et mer hardført vær her til lands enn hos våre venner i sydligere Europa, har Noë lagt om produksjonen for å tilpasse skoene til det nordiske markedet, forteller Van Deun. 
Gode såler, samt røffere og mer solid design preger en god del av kolleksjonene hun tar inn. Kvalitetsskinnet er slitesterkt og trenger kun enkel behandling med impregnering.

Statement sko

En annen het trend nå er at bruder tør å velge knallfarger på skoene til den hvite brudekjolen, ifølge Van Deun. Dette akkompagneres gjerne av matchende fargevalg på brudepikenes kjoler. – Det er befriende å tenke utradisjonelt i valg av sko. En del kunder kommer gjerne inn med festkjolene sine for å prøve sko til, og har en formening om at blå kjole krever blå sko. Det stemmer ikke nødvendigvis, sier sko-entusiasten.

Festsesong og tilbehør

Butikkhyllene bugner også av lekre kvalitetsvesker i skinn, som matcher dine nye sko. Men Van Deun mener at også her er det rom for å tenke litt vågalt. 
– Har du et helsvart antrekk og svarte sko, kan en clutch i rød lakk være et fantastisk blikkfang til julebordet eller nyttårsfesten. Det er en mote-myte at sko og veske helst skal være i samme farge, poengterer hun.

Hakk i hæl

Festligheter og høye tynne hæler er ikke alltid den ultimate kombinasjon. Foruten høyde på hælen skal man velge mellom stiletter eller klassisk hæl med litt tykkelse. Hos Noë har man valget mellom 5, 7 eller 10 centimeters hæl.
– Det er jo en kjensgjerning at stiletter kan være en utfordring på Bergens brostein. Anbefalingen hvis du skal gå fra sted til sted på julebordet, er å velge en tykkere hæl, men heller ta det igjen med spesialskinn eller lakk som setter festpreget. Skal du derimot på en julefest og har mulighet til å bytte fra støvletter til pensko, er det vel bare å kjøre på med så høye stiletter som du selv vet du kan bære utover kvelden, ler Van Deun.
Du er imidlertid sikret høy grad av komfort i et par Noë sko. Alle sko hos Noë har Aloe vera patch i sålen og føles veldig behagelig på. Med sin klassiske stil og slitesterke materialer har du en sko du kan ta fram flere sesonger. Uansett utfordring, står Noë Bergen parat til å hjelpe deg med tips og råd før sesongens festligheter eller vinterens sko til hverdags. Butikken er innbydende og delikat innredet. Om du ikke skulle finne en soleklar favoritt i hyllene, bestiller de gjerne inn det du ønsker fra Italia. Ifølge Van Deun tar det fire til fem uker før du kan pryde deg i din personlige favorittfarge og utforming.

FAKTA: Noë Bergen

• Følg med på www.facebook.com/noebergen.
• Følg Noë på Instagram her @noebergen.
• Åpningstider: Man-ons + fre: 10-17. Tors: 10-19. Lør: 11-16.

Tekst & foto: Camilla Ellefsen