Hjem » Stavanger » Mat & drikke »  Eventyrlig magemat

Eventyrlig magemat

Noter deg nummeret til Kakekompaniet, det er snart jul igjen.
Det er tidkrevende å lage julebakst, særlig hvis du skal ha alle sju sorter. Men Bodil i Kakekompaniet lager dem for deg hvis du ikke gidder. Det blir jul allikevel.

Hva kjøper folk mest av?

Sirupssnipper. Selv lager hun seks sorter, og hennes personlige favoritt er sandnøtter.
– Men hvis du har muligheten til å bake allikevel, lag flere små porsjoner og begynn å spise dem før jul. Det er da de er best, smiler hun, og legger til at de også kan lage påsmurt lunsj hvis du ikke har tid til å lage den selv. Godt å vite mens du holder på å gå rundt den ene bærbusken etter den andre.


Kule smuler

Det er nemlig ikke bare jul Kakekompaniet driver med, de har også et godt utvalg av brød til folket. Her fokuserer de på sunnhet og spenstige smaker.
– Brød med Guinness, italiensk landbrød med svart oliven, soltørkede tomater og olivenolje. Som tilbehør til middag, lager vi et suppebrød med chili og løk, sier hun.
Kvalitet og godt håndlag er også viktig for Bodil; fra det enkleste, grove rundstykke til de aller flotteste marsipankaker.
– Råvarene vi bruker må være av topp kvalitet; noe som koster litt, men som gir god smak. Det er mange andre som bruker billig marsipan, ja, forteller hun.
Søt og bløt
Hvis det verken er jul eller lunsj du er opptatt av, kan Bodil også stille opp med kaker til den store dagen.
– Vi lager vanvittig mye bryllupskaker. Folk er tidlig ute før høysesongen i mai, sier hun.
Og ingen kaker er prikk like.
– Jeg prøver å lage hva folk vil ha, og bruker ikke bare tre eller fire maler. Det er også mange som kutter ut den vanlige marsipankaken, fordi de vil ha en friskere smak. Noen har til og med hatt tre forskjellige kaker på de tre etasjene. Det meste jeg har gjort er fire, smiler hun.

Trenger du selskap?

Det er også mange firmaer i distriktet som har behov for god mat og service når de skal ha selskap. Ikke noe problem for Bodil.
– Vi kjører ut til mange, spesielt før jul, som vil gi en spesiell type kake i gave, med eller uten firmalogo, eller hvis de vil takke en medarbeider for godt samarbeid. Det er ingen begrensning på størrelse. Jeg har levert en marsipankake til 150 mann, sier hun.

– Er det lang leveringstid?

– Det er greit å bestille tre til fire dager i forveien, men hvis det er helt krise, så klarer vi det meste, forsikrer Bodil.
Det klarer hun nok også like oppunder jul. Se opp Rudolf, her kommer en travel dame.

Tekst: Michael Sandelson Foto: Rose Robles Ellingsen