- Perfekte Sommerviner!
- Våren er endelig her!
- Stort utvalg av både varer og ferskvare
- Vårstemning med historisk sus
- Våren har inntatt Coop Mega i Meglergården
- Velkommen til Byporten Mall of Oslo
- Høstmeny hos Værtshuset
- Årets lammesesong er her!
- Kongen Marina: Herlig mat i vakre og avslappende omgivelser
- Høstviner!
Et bilde på god mat!

Bølgene skvulper mot steinene, og som ut av en film kommer fire svaner svømmende over den blikkstille vannskorpen. Opplevelsen blir ikke mindre av den grunn. Tankene får lett vandre fritt med en slik utsikt, og et sydlandsk preg forsterker opplevelsen hos de besøkende. Man får inntrykk av å se ut på et stort og nydelig bilde når man sitter på den vakre restauranten.
– Det er enda finere her om sommeren, sier Elif som er en av eierne. Hun har satt seg ned ved bordet mitt for å slå av en prat.
– Da er det uteplasser med parasoller, og egnet musikk som gjelder. Mange båtfolk finner sjøveien til stedet, og det finnes båtplasser man kan benytte i hele fire timer av gangen. Med andre ord, mer enn nok tid til en god lunch eller middag. Når ekstra store seilbåter ankommer, ser det ut som om de seiler rett inn i restauranten. Det er også mye liv her i form av forskjellige aktiviteter og bading om sommeren, avslutter hun.
Men denne januardagen er det behagelig italiensk jazz som gjestene kan nyte. Lokalet er passe stort med åpen kjøkkenløsning som skaper en god dynamikk mellom de ansatte og gjestene. In magasinets utsendte reporter og lille familie har akkurat nytt to nydelige lunchmenyer bestående av salatblanding med parmesan og mozarella samt sandwich med grillet kalkunbryst med pesto, stekte poteter og speltbrød. Etter måltidet sitter vi salige i sofaen og bestiller en italiensk kaffe som dessert. Etterpå skjønner jeg at vi kanskje skulle tatt en tiramisu i tillegg. Det var blant annet denne desserten som fikk Dagbladets fryktede anmeldere Robinson og fredag til å rulle terningen helt til fem (5) da de gjestet restauranten. Et ikke ubetydelig kvalitetsstempel. Kakene må prøves. Selveste kjøkkensjefen på La Donna, Øner, er også en av eierne. Han står bak de utsøkte rettene.

Utsøkte råvarer
Råvarene er, som for alle restauranter med respekt for seg selv, særdeles viktige. Elif forteller at hemmeligheten bak den utsøkte maten ligger i akkurat råvarene. Disse blir hentet fra små landsbyer i Italia, dette gjelder alt fra olivenolje til parmesan osten.
– Vi fikk en ny kokk i november som er kjempeflink. Menyen er bred med blant annet pizza og pasta og vi har også fått et nytt 3 retters konsept med vin og fisk. Tidligere har vi fokusert mest på kjøtt.
Det mest populære er Proscitto di parma, Parmaskinke pizza, og Pizza ai Ferri med grillet scampi og biff samt ruccola salat. La Donna lager eget focaccia brød, og kundene kan velge mellom hjemmelaget og speltbrød. Speltbrødet står som regel igjen på tallerkenen ved endt måltid.

Gjennomført Italiensk
Totalt er det tyve mennesker som er ansatt på La Donna. Servitørene går på mange
kurs innen både kaffe- og vinsmaking for å holde seg oppdatert. De setter sin ære i dette. Det selges kun italiensk mat, vin og kaffe. Til og med møblene er italienske.
Mannen til Elif, Alisan, er fotograf og har selv tatt bildene som speiler Italia på den ene langveggen.
– Det var nok «meant to be» at vi havnet her på Lysaker brygge, sier Elif glad. Vi er stolte av å ha vært med helt siden begynnelsen. Da vi tok over stedet, var det kun et rålokale, så vi har fått det akkurat slik vi vil ha det. Over restauranten er det gressplen og under restauranten er det vann, så vi er i kontakt med elementene. Vi har drevet siden mai 2007, og er på tredje sommeren nå. Det har vært en meget god januar, så det ser ut til at kundemassen har stabilisert seg. Eierne bor selv i området, og skjønte fort at stedet hadde potensial. De faste gjestene består også mye av firmafolk som jobber i området, men dette varierer med årstidene. På lørdager og søndager er det mye familier som stikker innom.

Lang åpningstid
Dagen hos La Donna starter med en utsøkt lunchmeny fra kl.12 - 16 for dem som kanskje vil legge en liten fornøyelse til dette romantiske stedet, eller kombinere en forretningsavtale med noe attåt til praten. Hovedmenyen starter klokken fire, og mange kommer gjerne rett fra en stresset jobb. Det er en rik meny bestående av både kjøtt og fiskeretter. Eller kanskje en utsøkt pasta/pizza eller salat for den som ønsker noe enklere å fordøye. Middagen stenger kl. 22, men gjestene kan gjerne nyte noen glass vin frem til kl. 24 dersom det er ønskelig. Stedet er allsidig, og har også vært åsted for julebord med 80 personer. Det gikk strålende.
Restauranten ser lyst på fremtiden. Sommeren begynner i slutten av mai.
Tekst: Yngve Kveine Foto: Stian Broch Nielsen